ΛΑΡΙΣΑ

«Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα»: Έρχεται στη Λάρισα η εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για το αλκοόλ και την οδήγηση (φωτό – βίντεο)

Μια ιδιαιτέρως σημαντική εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, όπως και σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας με συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», με κεντρικό θέμα την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την πρόληψη των οδικών ατυχημάτων, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα».

Για τα παραπάνω ενημέρωσαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υγείας, κ. Ευάγγελος Αποστόλου και η πρόεδρος του Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», κ. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, το πρωί της Παρασκευής.

Η δράση ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί σε νυχτερινό κέντρο της πόλης που θα οριστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ εθελοντές απο το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα ενημερώνουν τους νέους στο πλαίσιο της νυχτερινής τους διασκέδασης για τους κινδύνους που ελλοχεύει η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ένα μέλος κάθε παρέας θα ορίζεται με ειδικό βραχιολάκι ως «οδηγός» για τους υπόλοιπους και θα δεσμεύεται να μην καταναλώσει αλκοόλ, προκειμένου να οδηγήσει στο τέλος της βραδιάς τους υπόλοιπους με ασφάλεια στο σπίτι, ενώ τη στιγμή της αναχώρησης θα πραγματοποιείται αλκοτέστ, ώστε να διαπιστωθεί εάν «τηρήθηκε η συμφωνία με τους εθελοντές».

«Όλοι μας ξέρουμε ότι καθημερινά χάνονται πολλοι συμπολίτες μας, ειδικά σε νέες ηλικίες από ατύχημα», επεσήμανε ο κ. Αποστόλου. «Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας ότι πρέπει να προστατεύσουμε τις ζωές μας. Εφόσον το εφαρμόσουμε αυτό, θα έχουμε μείωση των ατυχημάτων, καθώς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι η πρώτη αιτία θανάτου.

Θα συνεργαστούμε σε ανάλογες δράσεις με το Ινστιτούτο. Είμαστε όλοι εδώ, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στις δράσεις», τόνισε επιπλέον ο αντιπεριφερειάρχης.

Εν συνεχεία η κ. Δανέλλη- Μυλωνά, ενημέρωσε με στοιχεία σχετικά με την οδική ασφάλεια και τα ατυχήματα στους δρόμους της χώρας μας.

«Είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό τον σκοπό της πρόληψης των ατυχημάτων», τόνισε η ίδια.

 

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες