Viral

Οι κορυφαίοι tattoo artists μιλούν για το Athens Tattoo Convention – Όλα όσα θα δούμε στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

Το πιο πιστό φθινοπωρινό ραντεβού επιστρέφει και είναι σίγουρο πως θα αφήσει «ανεξίτηλο» το σημάδι του πάνω σου.

Η μεγάλη γιορτή της ελληνικής δερματοστιξίας είναι ξανά εδώ!

Για τρεις μέρες, στις 18, 19 & 20 Οκτωβρίου, οι 160καλύτεροι tattoo artists της Ελλάδας μετατρέπουν το Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι σε ολοζώντανο καμβά, και οι λάτρεις της Τέχνης του tattooθα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικά σχέδια, να συναντήσουν τους δημιουργούς τους και να εμπνευστούν για το επόμενο tattoo τους.

To Athens Tattoo Expo είναι μία γιορτή στην οποία η τέχνη και ο πολιτισμός διασταυρώνονται με την προσωπική ταυτότητα του καθενός.

Μια γιορτή της διαφορετικότητας, της αυτοέκφρασης και της δημιουργικότητας, αλλά και μια ευκαιρία για όλους μας να γνωρίσουμε την αφρόκρεμα των Ελλήνων tattooartists, να εντρυφήσουμε στη γοητεία των tattoo και να εκτιμήσουμε την ιστορία και την κουλτούρα που κρύβεται πίσω από κάθε σχέδιο.

Αυτό το ραντεβού όσων αγαπούν την τέχνη, την αισθητική και την κουλτούρα του tattoo είναι μια πλήρης εμπειρία που τα έχει όλα: καλλιτέχνες/καλλιτέχνιδες-είδωλα, χρώματα, σχέδια, Tattoo Contests, Dj sets, LiveBands, Art Exhibition Experience, Game Rooms, Graffiti Show, Bike and Skate Show, Body Painting Show Acrobatics.

Τέσσερις από τους κορυφαίους tattoo artists που θα δώσουν το παρών μιλούν στο in για την τέχνη του τατουάζ.

1. Πως ξεκίνησες να δουλεύεις επαγγελματικά στο τατουάζ;

RAPID (Darkside Tattoo Society): Όλα ξεκίνησαν σαν πειραματισμός, αλλά μετά την πρώτη απόπειρα ήξερα ότι θέλω να ασχοληθώ σοβαρά με το tattoo. Μυήθηκα από μία φίλη μου tattoo artist. Η εμπειρία ήταν πολύ όμορφη αλλά και απαιτητική, λόγω και της φιλικής σχέσης που είχαμε. Ακόμη, πριν από την ενασχόλησή μου με το tattoo είχα σπουδάσει γραφιστική και ως χόμπι έκανα graffiti, οπότε μπορώ να πω ότι είχα κάποιου είδους τριβή με τα καλλιτεχνικά ή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

NIKODEMUS (Honest Tattoo): Δουλεύω επαγγελματικά εδώ και 8 χρόνια. Όλα ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια. Είχα αρχίσει να ζωγραφίζω tattoo flash με σκοπό να μαζέψω αρκετό υλικό για να μπορέσω να  ξεκινήσω σε κάποιο studio ως μαθητευόμενος. Και πραγματικά το κατάφερα.

SIEMOR (Nico Tattoo Crew): Η πρώτη μου καλλιτεχνική ενασχόληση και τρόπος έκφρασης ήταν το graffiti. Ασχολήθηκα με αυτό από πολύ νεαρή ηλικία και για μένα προσωπικά το tattoo ήρθε σαν φυσική εξέλιξη αφού από παιδί θυμάμαι ότι θαύμαζα τατουάζ που έβλεπα ακόμα κι όταν δεν ήταν καθόλου διαδεδομένη σαν τέχνη.

NOKS (Eightball Tattoo Studio): Η ενασχόλησή μου με το tattoo ξεκίνησε περίπου στα 18 μου χρόνια. Λάτρευα τη ζωγραφική και το ξεκίνησα δοκιμαστικά, σαν χόμπι. Τα πρώτα δύο χρόνια έκανα αρκετή εξάσκηση και πειραματισμούς σε διάφορα style tattoo και πλέον δουλεύω επαγγελματικά 9 χρόνια.

2. Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις στο τατουάζ σήμερα;

RAPID (Darkside Tattoo Society): Στις μέρες μας, κατά την προσωπική μου άποψη, οι τελευταίες τάσεις του τατουάζ θεωρώ πως είναι το ιαπωνικό στυλ, σε διάφορες μορφές και όχι αναγκαστικά ως Japanese tattoo αλλά σαν θεματολογία. Επίσης, πάντα επίκαιρο παραμένει το ρεαλιστικό και το micro realistic!

NIKODEMUS (Honest Tattoo): Θα έλεγα πως τη σημερινή εποχή η τάση είναι το στυλ neotribal των 90’s. Ίσως και σε μικρότερα μεγέθη. Έχει κάνει revival και ο μικρορεαλισμός και γενικά το fineline tattooing. Παρατηρώ πως υπάρχει μια τάση για μικρότερα τατουάζ και γενικότερα ό,τι αποκτά δημοτικότητα στα social media.

SIEMOR (Nico Tattoo Crew): Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν τάσεις στο τατουάζ. Όλα τα στυλ είναι δημοφιλή και έχουν το δικό τους κοινό. Αν κανείς ένα τατουάζ μόνο και μόνο επειδή είναι τάση είναι πολύ πιθανό ότι κάποια στιγμή θα το μετανιώσεις γιατί οι τάσεις περνάνε αλλά τα τατουάζ μένουν.

NOKS (Eightball Tattoo Studio): Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, τα τελευταία δύο χρόνια, πιστεύω ότι τάση μπορεί να θεωρηθεί το fine line tattoo. Λεπτεπίλεπτα σχέδια και διακριτικά. Οι τάσεις όμως είναι κάτι που αλλάζουν συνεχώς.

3. Θυμάσαι το πρώτο tattoo που έκανες; Πώς ένιωσες;

RAPID (Darkside Tattoo Society): Φυσικά και το θυμάμαι. Ήταν μια φράση στον μηρό ενός πολύ καλού μου φίλου. Ένιωθα φουλ αγχωμένος μιας και ήταν η πρώτη φορά που κράταγα μοτέρ στα χέρια μου. Παρόλα αυτά ήταν σαν να ανακάλυψα κάτι που ήταν για εμένα 100% και έκτοτε δεν το έχω αφήσει!

NIKODEMUS (Honest Tattoo): Θυμάμαι πολύ καλά το πρώτο tattoo που έκανα. Ήταν πάνω μου. Το πρώτο tattoo που έκανα σε κάποιον άλλο το θυμάμαι ακόμα καλύτερα. Η αίσθηση που μου προκάλεσε ήταν ένα μείγμα ενθουσιασμού, άγχους και κρύου ιδρώτα.

SIEMOR (Nico Tattoo Crew): Το πρώτο τατουάζ που έκανα ήταν πάνω μου οπότε αυτό που ένιωσα κυρίως ήταν πόνος αλλά και ενθουσιασμός. Παράλληλα, ένιωσα και κάποια απογοήτευση γιατί όταν κάνεις το πρώτο σου τατουάζ  σίγουρα δεν είναι αυτό που περιμένεις. Όμως, αυτό δεν με σταμάτησε από το να συνεχίσω, να προσπαθώ να εξελίσσομαι και μέρα με τη μέρα να γίνομαι καλύτερος.

NOKS (Eightball Tattoo Studio): Το πρώτο – πρώτο tattoo, το έκανα στον εαυτό μου, ώστε να εγκλιματιστώ με το μοτεράκι και τη διαδικασία της τέχνης του tattoo. Ήταν μια φράση στον μηρό. Όταν ένιωσα έτοιμος όμως, στο πρώτο άτομο που έκανα tattoo, ήταν η μητέρα μου. Ένα tattoo τεράστιας σημασίας για την ίδια. Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Ένιωθα όμορφα, αλλά ταυτόχρονα άγχος γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο για έμενα.

4. Σε τι στυλ tattoo εξειδικεύεσαι;

RAPID (Darkside Tattoo Society): Εξειδικεύομαι σε δύο στυλ. Το ένα είναι neotraditional tattoo και το δεύτερο το neojapanesse, είτε ασπρόμαυρο, είτε με χρώμα.

NIKODEMUS (Honest Tattoo): Εξειδικεύομαι στο western traditional και μελετάω το κλασσικό tattooing. Μου αρέσει τα σχέδιά μου να έχουν μια διαχρονική όψη.

SIEMOR (Nico Tattoo Crew):  Το στυλ που εξειδικεύομαι είναι το neotraditional με new school επιρροές. Είναι τεχνικές που συνδυάζουν το παλιό με το νέο. Έχουν ευρεία χρωματική παλέτα και μεγάλη θεματική γκάμα.

NOKS (Eightball Tattoo Studio): Έπειτα από αρκετή μελέτη πάνω στο συγκεκριμένο style και σε συνδυασμό με την μεγάλη αγάπη που έχω για το χρώμα, τα τελευταία περίπου 5 χρόνια εξειδικεύομαι κυρίως στο Neotraditional Tattoo και έχω αρκετές επιρροές από Old School και Neojapanese Τattoo.

5. Κάποιο σχέδιο για το οποίο νιώθεις περήφανος;

RAPID (Darkside Tattoo Society): Δεν μπορώ να ξεχωρίσω εύκολα κάποιο γιατί βλέπω κάθε σχέδιο ως μια καινούργια πρόκληση. Συνήθως νιώθω περήφανος και ιδιαίτερα χαρούμενος όταν κάνω κάποιο σχέδιο που συμβολίζει κάτι σημαντικό για τον πελάτη μου ή όταν πχ καλύπτουμε με ένα tattoo κάποια ουλή η κάποιο σημάδι που δεν του αρέσει πάνω του.

NIKODEMUS (Honest Tattoo): Όλα μου τα σχέδια τα δουλεύω μέχρι να νιώσω ότι αξίζει κάποιος να τα κουβαλάει στο σώμα του. Οπότε δεν θα ξεχώριζα κάποιο συγκεκριμένα. Περήφανος νιώθω όταν τα επιλέγει ο κόσμος για να τα έχει πάνω του.

SIEMOR (Nico Tattoo Crew): Νιώθω περήφανος για μεγάλα tattoo που έχω κάνει όπως μανίκια, πλάτες κτλ, γιατί αυτά απαιτούν ένα ιδιαίτερο στήσιμο. Το τατουάζ πρέπει να ακολουθεί τη φυσική ροη και τις καμπύλες του εκάστοτε σώματος και χρειάζεται μια συνοχή στον σχεδιασμό. Είμαι εξίσου περήφανος και για μικρά tattoo. Όμως η μεγαλύτερη περηφάνια έρχεται όταν ο πελάτης σου δείχνει τον ενθουσιασμό του και τη χαρά του μετά το session.

NOKS (Eightball Tattoo Studio): Δε θεωρώ πως είναι ένα μόνο σχέδιο για το οποίο νιώθω περήφανος. Συνήθως, για τον κάθε άνθρωπο, το tattoo που έχει πάνω του αποτυπώνει κάτι ξεχωριστό. Στιγμή, συναίσθημα, ανάμνηση ή κάποια φάση της ζωής του. Περήφανος νιώθω κάθε μέρα που αντικρίζω το χαμόγελο ή νιώθω την ικανοποίηση του κάθε πελάτη μου όταν βλέπει το tattoo, το οποίο με επέλεξε να του κάνω.

6. Γιατί να επισκεφθεί κάποιος το 8o Athens Tattoo Expo;

RAPID (Darkside Tattoo Society): Γιατί είναι μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία, γιατί μπορεί να δει από κοντά πολλούς και διάφορους καλλιτέχνες. Είναι σαν μία γιορτή, όπου μπορεί να ανακαλύψεις ακόμα και πράγματα και είδη τατουάζ ή στυλ τατουάζ, τα οποία δεν έχει καν φανταστεί.

NIKODEMUS (Honest Tattoo): Το Athens Tattoo Expo είναι μια ευκαιρία για τον κόσμο να δει από κοντά πολύ καλούς tattooers και τη δουλειά που παρουσιάζουν. Τεχνικά το επίπεδο του tattooing στη χώρα είναι αρκετά υψηλό και αυτό είναι πολύ θετικό.

SIEMOR (Nico Tattoo Crew): Γιατί εκεί θα είναι οι 150 από τους καλύτερους καλλιτέχνες της Ελλάδας. Ακόμα κι αν δεν έχεις κάποιο τατού ή δεν σκοπεύεις να κάνεις, μπορείς πάντα να δεις διάφορα στυλ και τεχνικές. Να ανακαλύψεις καλλιτέχνες που μπορεί μέχρι πρότινος να μη γνώριζες και να εμπνευστείς για το επόμενο σου τατουάζ. Επίσης, έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις κάποιο τατουάζ  επιτόπου, να πιεις μια μπίρα και να απολαύσεις όλα όσα έχει ετοιμάσει η διοργάνωση.

NOKS (Eightball Tattoo Studio): Αξίζει να επισκεφτεί κάποιος το Athens Tattoo Εxpo γιατί είναι μια γιορτή για το tattoo! Αρκετοί καλλιτέχνες με διαφορετικά style σε tattoo, αμέτρητα σχέδια για να δεις και πολλά πράγματα για να ψωνίσεις,. Πχ κάποιο print ή t-shirt από τους αγαπημένους σου artists. Πρόκειται για ένα τριήμερο που μας δίνει την ευκαιρία να σας γνωρίσουμε και να συζητήσουμε για αυτό που όλοι αγαπάμε. Το tattoo.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις