Life & Style

Το παιδί είναι απαραίτητο να τρώει πρωινό;

Το πρωινό είναι γνωστό ως το πιο κρίσιμο γεύμα της ημέρας, καθώς ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και μας παρέχει ενέργεια για τις δραστηριότητες της ημέρας. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν αισθάνονται πείνα το πρωί. Τι πρέπει να κάνουμε αν και τα παιδιά μας δεν έχουν όρεξη, ούτε καν για λίγο γάλα, πριν φύγουν για το σχολείο; Θα τα στείλουμε έτσι, χωρίς έστω ένα κομμάτι τυρί ή ψωμί;

Είναι σημαντικό το πρωινό;

Σύμφωνα με άρθρα, οι διατροφολόγοι διευκρινίζουν ότι το πρωινό είναι το γεύμα που καταναλώνεται εντός 2 ωρών από την ώρα που ξυπνάει κάποιος. Αυτό επιτρέπει στους ανθρώπους να μην ανησυχούν για το να φάνε αμέσως μόλις ξυπνήσουν.

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση τροφής μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα προσφέρει ενέργεια, ενισχύει τον μεταβολισμό, ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, συμβάλλει στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, προάγει την καρδιοαγγειακή υγεία και βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία καθώς και την ψυχική ευεξία.

Οι διατροφολόγοι αναφέρουν ότι είναι αποδεκτό να καταναλώνουμε πρωινό εντός 2 ωρών από τη στιγμή που ξυπνάμε. Αυτό σημαίνει ότι ένα τοστ που θα έχει το παιδί του στην τσάντα του για να το φάει στο πρώτο διάλειμμα ή ένα υγιεινό σνακ που θα του έχουμε δώσει μπορεί να θεωρηθεί ως “πρωινό”, χωρίς να χρειάζεται να πιέζεται να φάει λίγο πριν αναχωρήσει για το σχολείο.

Επιθυμώ το παιδί μου να αποκτήσει τη συνήθεια να τρώει πρωινό

Εάν επιθυμείτε το παιδί να αποκτήσει τη συνήθεια του πρωινού, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε το καθημερινό σας πρόγραμμα. Καθίστε μαζί του για να απολαύσετε το πρωινό, όπως κάνετε τα Σαββατοκύριακα, και ξυπνήστε λίγο νωρίτερα ώστε το παιδί να έχει τον χρόνο να πεινάσει.

Αν το πετύχετε, θα είστε βέβαιοι ότι το παιδί λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να ξεκινήσει τη μέρα του. Αυτά περιλαμβάνουν γαλακτοκομικά πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, καθώς και φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως που προσφέρουν βιταμίνη Ε και φυτικές ίνες.

Ένα παιδί που έχει καταναλώσει το πρωινό του πηγαίνει στο σχολείο με πιο θετική διάθεση και επιτυγχάνει καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματα. Αποφύγετε τα αλλαντικά και προτιμήστε γάλα, γιαούρτι, φρούτα, τοστ, φυσικούς χυμούς, ψωμί με μέλι ή κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Πηγή: govastileto.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις