ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας για τα Τέμπη στη Λάρισα – Κατάμεστο το Καλλιμάρμαρο (φωτό)

Ρίγη συγκίνησης από χιλιάδες κόσμου απόψε, το βράδυ της Παρασκευής, στο Καλλιμάρμαρο για τη μεγάλη συναυλία του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023.

Μια συναυλία μνήμης για τους 57 νεκρούς της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, ώρα 23:21. Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Τάνια Τσανακλίδου, Σωκράτης Μάλαμας, Φοίβος Δεληβοριάς και Κοινοί Θνητοί συμμετέχουν αφιλοκερδώς στο αφιέρωμα, το οποίο μεταδίδεται και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας estage.gr στο YouTube για όσους δεν πρόλαβαν να αγοράσουν εισιτήριο και βρίσκονται εκτός Αθηνών.

Ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας πραγματοποιήθηκε και από το αμφιθέατρο Κατσίγρα, στη Λάρισα, έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής με πολίτες να δίνουν το «παρών», ενώ αντίστοιχη αναμετάδοση έλαβε χώρα στις κεντρικές πλατείας Αγιάς και Τυρνάβου.

«Ας ζήσουμε μια βραδιά ένωσης και οι φωνές μας να φτάσουν στα άστρα» είπαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων να ανοίγει την… αυλαία της συναυλίας με ένα τραγούδι που έγραψε ο ίδιος την επόμενη μέρα της τραγωδίας, με τίτλο «Το πικραμύγδαλο του Μάρτη».

«Η ανάγκη για δικαιοσύνη κυλάει από τα μάτια μας. Ότι τραγουδήσουμε σήμερα, τραγούδια αγάπης, θυμού, πένθους είναι αφιερωμένα στους γονείς που δεν σταματούν, προχωρούν μέσα σε ένα απόλυτο δικαστικό σκοτάδι, να βρουν που είναι χαμένη η ευθύνη. Μεγάλη τιμή που είμαστε μαζί εδώ, κοντά τους» τόνισε ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Να σημειωθεί πως τουλάχιστον 64 δήμοι σε όλη τη χώρα έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε μετάδοση της συναυλίας σε γιγαντοοθόνες.

Δείτε ζωντανά τη συναυλία:

Δείτε φωτογραφίες από το αμφιθέατρο Κατσίγρα:

Δείτε φωτογραφίες από το Παναθηναϊκό Στάδιο:

Ουρές έξω από το Καλλιμάρμαρο λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας

Ο κόσμος πλημμυρίζει το Παναθηναϊκό στάδιο

Όλα έτοιμα για την έναρξη της συναυλίας

Φωτό: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες