ΛΑΡΙΣΑ

Κόκκαλης σε Χατζηδάκη: Να ενεργοποιηθεί άμεσα το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη χρηματοδοτική στήριξη τουριστικών επιχειρήσεων στη Θεσσαλία

Την αδήριτη ανάγκη για την ενεργοποίηση ενός νέου ευρωπαϊκού προγράμματος για την χρηματοδοτική στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, επισημαίνει ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λάρισας, στην οποία επιδεικνύεται η «αδήριτη ανάγκη ενεργοποίησης ενός νέου ευρωπαϊκού προγράμματος για την χρηματοδοτική στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής.»

Σύμφωνα με την επιστολή, οι αρνητικές συνέπειες ως αποτέλεσμα των γνωστών καταστροφικών καιρικών φαινομένων στη Θεσσαλία, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του τελευταίου έτους, «δεν αφορούν μόνο τις τουριστικές επιχειρήσεις των οποίων επλήγησαν άμεσα οι εγκαταστάσεις, οι εκτάσεις και ο εξοπλισμός τους, αλλά και το σύνολο τους λόγω των έμμεσων μακροοικονομικών συνεπειών.»

Επισημαίνεται ότι «η δημιουργία ενός χρηματοδοτικού εργαλείου μέσω ΕΣΠΑ ή από κάποιον άλλο φορέα της Ε.Ε. θα ανακούφιζε σημαντικά τις τουριστικές επιχειρήσεις της Θεσσαλίας» καθώς «ο Νομός Λάρισας έχει τεράστιες δυνατότητες στο τουριστικό τομέα, τις οποίες πρέπει να αναδείξει περισσότερο.»

Ζητείται ο συντονισμός των προσπαθειών όλων «για την εξεύρεση αυτού του χρηματοδοτικού μέσου, το οποίο δικαιολογημένα επιζητούν οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής μας.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες