ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Δεν πρέπει να χάσουμε την ιστορική ευκαιρία, το ΠΑΣΟΚ να γίνει κοινωνική πλειοψηφία»

«Δεν αρκούν οι ευχές για να κρατήσουμε τους νέους μας στην Ελλάδα, δεν αρκεί απλά ένας σχεδιασμός για το απώτερο μέλλον, αλλά απαιτούνται συγκεκριμένες πολιτικές, υλοποίησή τους και κίνητρα για να γίνει ξανά ελκυστική η Ελλάδα για τη νέα γενιά ,τόσο σε επίπεδο οικονομικών δεδομένων, όσο και σε επίπεδο ποιότητας ζωής», τόνισε καλεσμένη στην εκπομπή «Τώρα μαζί» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τους δημοσιογράφους Σ. Χαριτάτο και Χ. Φώσκολου, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σχολιάζοντας το κύμα φυγής των νέων της χώρας μας στο εξωτερικό προς αναζήτηση καλύτερων ευκαιριών.

Ερωτηθείσα στη συνέχεια για το μήνυμα της συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο που ήταν αφιερωμένη στα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών, η Ευαγγελία Λιακούλη σημείωσε ότι «η χθεσινή συναυλία ήταν ένα πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός, με έντονο πολιτικό χαρακτήρα. Η κοινωνία ενώθηκε, η παρουσία του κόσμου ήταν συγκλονιστική. Το πολιτικό μήνυμα που δόθηκε αφορά συλλήβδην το πολιτικό σύστημα και όλοι μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ούτε η πολιτική ούτε η δικαιοσύνη έχουν πείσει την ελληνική κοινωνία ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες στους ενόχους αυτής της μεγάλης τραγωδίας, αλλά και ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί – και αυτό ακριβώς πρέπει να αλλάξει».

Αναφορικά με την ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ με την επικείμενη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των εκλογών, η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «Στο ΠΑΣΟΚ είχαμε πραγματικά μια εξαιρετική διαδικασία, σε αντίθεση μάλιστα με όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία θα χαρακτήριζα ως “αγώνα πυγμαχίας χωρίς κανόνες”. Στο ΠΑΣΟΚ υπήρξε πολιτικός πολιτισμός και κόκκινες γραμμές, υπήρξε αντιπαράθεση σε επίπεδο πολιτικών θέσεων όπως αρμόζει σε μια τέτοια διαδικασία. Οι εκλογές διεξήχθησαν διότι αυτό αποφάσισαν τα όργανα και η συγκυρία δείχνει ότι τελικά έπρεπε να γίνουν– αν και προσωπικά έχω πει επανειλημμένως ότι ήμουν κατά της διεξαγωγής εκλογών, αφού θεωρούσα αναγκαίο να προηγηθεί ένας πολιτικός διάλογος.

Αύριο το αποτέλεσμα θα το κρίνει η συμμετοχή και το εάν οι 303.000 ψηφοφόροι που συμμετείχαν και τίμησαν τη διαδικασία θα προσέλθουν και πάλι στις κάλπες και ευχή όλων μας είναι η συμμετοχή να είναι και πάλι μαζική. Το σημαντικό όμως σε κάθε περίπτωση είναι ότι και οι δύο υποψήφιοι έχουν δεσμευθεί δημόσια και ανοιχτά ότι την επόμενη μέρα θα αξιοποιηθούν όλοι, ανεξαρτήτως ποιον επέλεξαν στην εσωκομματική διαδικασία και αυτό είναι που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ. Διότι δεν χρειαζόμαστε ένα κλειστό και φοβικό κόμμα, αλλά μια ανοιχτή αντίληψη, μια πολιτική κουλτούρα αναδημιουργίας και αναγέννησης. Οι σύντροφοι έχουν καταθέσει σοβαρές πολιτικές πλατφόρμες και είναι στο χέρι μας να τις αξιοποιήσουμε, να αξιοποιήσει το ΠΑΣΟΚ την τεράστια πολιτική δύναμη που του έδωσαν οι άνθρωποι που έστρεψαν ξανά το βλέμμα στο χώρο μας και εναπόθεσαν τις ελπίδες τους. Είναι μια ιστορική ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και το ΠΑΣΟΚ να έρθει και πάλι στο προσκήνιο- δεν πρέπει να τη χάσουμε », τόνισε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις