ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στη Λάρισα λίγο πριν την τελική κάλπη στο ΠΑΣΟΚ ο Ν. Ανδρουλάκης: «Να ανανεώσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης – Τα καλύτερα μπροστά μας» (φωτό – βίντεο)

Την αισιοδοξία του πως το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει μπροστά του «τα καλύτερα» εξέφρασε από τη Λάρισα ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, κ. Νίκος Ανδρουλάκης, στην οποία βρέθηκε νωρίς σήμερα το μεσημέρι του Σαββάτου για την τελευταία του ομιλία πριν τον αυριανό β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Η ομιλία έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης και σε αυτή έδωσαν το παρών πλήθος στελεχών του κόμματος, καθώς και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και φίλοι της παράταξης.

Ανδρουλάκης: «Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η παράταξή μας έχει πια μπροστά της τα καλύτερα»

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της ομιλίας ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τα πάνω από 300 χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στις εκλογές την πρώτη Κυριακή, να συμμετέχουν εκ νέου και αύριο. «Η συμμετοχή τους μας γεμίζει δύναμη. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η παράταξή μας έχει πια μπροστά της τα καλύτερα. Τα δύσκολα είναι πίσω μας. Χρειάζεται ενότητα, υπευθυνότητα, πολιτικό ήθος και συγκεκριμένες λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας μας, η ακρίβεια, το κόστος ζωής και παραγωγής, που το βιώνετε στη Θεσσαλία με έναν πραγματικά τραγικό τρόπο, που υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα χιλιάδων κτηνοτρόφων, γεωργών, μεταποιητών, συνδέσμων».

Ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε ότι, εάν αύριο τα μέλη του κόμματος ανανεώσουν τη «σχέση εμπιστοσύνης που υπογράψαμε το 2021, τα βήματα που κάναμε, που ήταν γενναία, σημαντικά για να φτάσουμε εδώ σήμερα, θα είναι ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο δυναμικά, θα κάνουμε ένα μεγάλο άλμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο υποψήφιος πρόεδρος αναφέρθηκε στη χθεσινή μεγάλη συναυλία μνήμης για τη στήριξη του Συλλόγου των οικογενειών των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών στο Καλλιμάρμαρο. «Εδώ στη Θεσσαλία το γνωρίζετε πιο καλά από κάθε άλλη περιοχή, η τραγωδία των Τεμπών ήταν μια συγκλονιστική στιγμή, που παραμένει στη μνήμη όλου του ελληνικού λαού. Πρέπει επιτέλους να μάθουμε την αλήθεια. Πρέπει επιτέλους να πληρώσουν οι υπεύθυνοι αυτού του εγκλήματος και θα κάνω ό,τι περνά από τα χέρια μου, όπως έκανα στην πρόταση για προανακριτική για τη σύμβαση 717, όπως έκανα στην πρόταση δυσπιστίας, όταν ανακαλύψαμε τις χαλκευμένες συνομιλίες. Θα συνεχίσω πραγματικά με όλες μου τις δυνάμεις, μέχρι να πέσει άπλετο φως σε αυτή την τραγωδία», υπογράμμισε.

Λιακούλη: «Πλούτος ιδεών και απόψεων η εκλογική διαδικασία»

Ως μια διαδικασία που έδωσε στο κόμμα «μεγάλο πλούτο» χαρακτήρισε την εκλογή του νέου προέδρου η βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευαγγελία Λιακούλη. «Πλούτο ιδεών, απόψεων, συζήτησης, αντιπαραθέσεων, σε έναν πολιτικό πολιτισμό που επέβαλε η ιστορία της παράταξης και το βάρος της ευθύνης που της αναλογεί».

Η κ. Λιακουλη τόνισε πως, ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος αύριο το βράδυ, «το ΠΑΣΟΚ αλλάζει σελίδα, μπαίνουμε οριστικά στη διαδικασία σχηματισμού της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, για να κάνουμε τη μεγάλη δημοκρατική ανατροπή. Το ΠΑΣΟΚ και πάλι πρωταγωνιστής στα πράγματα, για να υπηρετήσει τη χώρα και τους πολίτες, όπως ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε και υπάρχει».

Κουρέτας: «Θεωρώ πως ο Ανδρουλάκης θα είναι ο νέος πρόεδρος»

Δεν έχω προλογίσει ποτέ αρχηγό κόμματος, όμως οι εξαιρέσεις είναι για να σπάνε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Κουρέτας στον χαιρετισμό του.

Ο ίδιος επεσήμανε τη σημασία του να οδηγηθεί ο κόσμος στην κάλπη, σε μια εποχή πολιτικής απαξίωσης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του κ. Ανδρουλάκη στο ντιμπέιτ των πέντε υποψηφίων, ενώ ανέφερε πως η παράταξη βάζει «πλώρη για μία προοδευτική κυβέρνηση», αλλά και πως «το κόμμα βγήκε ήδη κερδισμένο, αφού οι συνυποψήφιοι ανέδειξαν το ήθος και τις αξίες που διέπουν το ΠΑΣΟΚ».

«Ο κ. Ανδρουλάκης είναι αυτός που μπορεί να λειτουργήσει ενωτικά την επόμενη ημέρα και να μοιράσει ρόλους», τόνισε. «Με εμπιστεύθηκε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο».

Κάλεσε επιπλέον, με το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, όλους τους υποψήφιους προέδρους να βρεθούν στο γραφείο του, προκειμένου να συγκροτήσουν μαζί μια ομάδα, που θα σχεδιάσει την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. «Κάναμε αυτή τη μεγάλη ανατροπή στη Θεσσαλία και ενωθήκαμε πολλές τάσεις και κόμματα και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα», επεσήμανε.

«Θεωρώ πως θα είναι ο νέος πρόεδρος», ανέφερε για τον κ. Ανδουλάκη καταληκτικά.

Δείτε φωτογραφίες:

Zωή Μπουρουτζή – Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας  onlarissa.gr   

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες