ΛΑΡΙΣΑ

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Εγκαίνια της 19ης Γιορτής του Αγρότη & Κτηνοτρόφου από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστο Κέλλα

Πάνω από 60 εκθέτες συμμετέχουν στη φετινή Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων και Αγροτικής Τεχνολογίας στο δημοτικό γήπεδο Καρίτσας, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της «19ης Γιορτής του Αγρότη και Κτηνοτρόφου» του Δήμου Δίου-Ολύμπου στη δημοτική κοινότητα Καρίτσας, το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου 2024.

Μεταξύ των εκθετών είναι επαγγελματίες παραγωγοί, κατασκευαστές μηχανημάτων και μηχανημάτων έργου, αγροτικοί συνεταιρισμοί, πολιτιστικοί σύλλογοι, κατασκευαστές καινοτόμων προϊόντων αγροτικής τεχνολογίας, κ.α. Οι επισκέπτες της Έκθεσης έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις στο χώρο του πρωτογενούς τομέα και των πρακτικών και μεθόδων βελτίωσης της παραγωγής, βάσει των σύγχρονων προδιαγραφών.

Την τελετή εγκαινίων της «19ης Γιορτής του Αγρότη & Κτηνοτρόφου» τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος, σημείωσε ότι το διήμερο της Έκθεσης αντικατοπτρίζεται και προβάλλεται η διαδικασία που δημιουργείται από τους συντελεστές που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος ιδιαίτερα για το βόρειο τμήμα του Δήμου, αποτελεί την αποκλειστική απασχόληση. Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και υποστήριξης των παραγωγών και επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα. Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της μεγαλύτερης αξιοποίηση των υδάτινων όγκων του Ολύμπου, για την καλύτερη διαχείριση των ζητημάτων άρδευσης, όπως π.χ. με την κατασκευή νέων κυττάρων συλλογής νερού (ταμιευτήρων άρδευσης).

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, οι βουλευτές Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος, Σπύρος Κουλκουδίνας και Κομνηνός Δελβερούδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και η συντονίστρια του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Έλενα Σώκου.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Έφη Μιχωλού. 

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κέλλας κατά το χαιρετισμό του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «δίδεται προτεραιότητα στην μεγαλύτερη ενίσχυση των νέων αγροτών, για την βελτίωση της απασχόλησης και τη διατήρηση των νέων στον τόπο τους». Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη εισαγωγής καινοτόμων πρακτικών για τη βελτίωση της κτηνοτροφικής παραγωγής. Αναφερόμενος στη διαχείριση των ζωικών ασθενειών σημείωσε ότι με τα αυστηρά μέτρα που εισήγαγε το υπουργείο, η πανώλη σήμερα βρίσκεται σε αποδρομή. Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι η ανάταξη της αγροτικής οικονομίας έχει στόχο την ανάπτυξη ενός βιώσιμου και ανταγωνιστικού αγροτικού τομέα, που μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και ανάγκες.

Μοναχοί, μάγειρες της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, προσέφεραν στους επισκέπτες παραδοσιακά πιάτα από ντόπιες πρώτες ύλες βιολογικής καλλιέργειας, ενώ μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων ακολούθησε πρόγραμμα ζωντανής μουσικής από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και σχήματα μουσικών. Παράλληλα επισκέπτες της έκθεσης είχαν την δυνατότητα στο περίπτερο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας να ενημερωθούν για την προσφορά μυελού των οστών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε απόσπασμα της τελετής των εγκαινίων της «19ης Γιορτής του Αγρότη & Κτηνοτρόφου» στο κανάλι του Δήμου Δίου-Ολύμπου στο YouTube: https://youtu.be/t-_pUAYbRjI

Η διήμερη εκδήλωση είναι μία συνδιοργάνωση του Δήμου Δίου-Ολύμπου και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με την υποστήριξη του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΕΣΚΟ.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις