Συνταγές

Μπολονέζ με ζυμαρικά μαφάλντα

.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{display:block}.tdi_2 .tdc-columns{width:100%}

.tdi_4{vertical-align:baseline}.tdi_4>.wpb_wrapper,.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_4>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_4>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}

Η μπολονέζ με ζυμαρικά μαφάλντα είναι μια παραδοσιακή ιταλική συνταγή που συνδυάζει μια πλούσια σάλτσα από κιμά με ζυμαρικά τύπου μαφάλντα, τα οποία είναι γνωστά για τη χαρακτηριστική, κυματιστή μορφή τους.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αγαπούν τις γεμάτες γεύσεις και την αρωματική σάλτσα μπολονέζ, που παντρεύεται με την υφή των μαφάλντα, δημιουργώντας μια αρμονία γεύσεων και υφών.

Τι είναι τα ζυμαρικά μαφάλντα

Τα μαφάλντα είναι ζυμαρικά με κυματιστές άκρες, που μοιάζουν με μακρόστενα κομμάτια lasagna. Το όνομά τους προέρχεται από την Πριγκίπισσα Μαφάλντα της Σαβοΐας, καθώς τα ζυμαρικά αυτά θεωρούνται τόσο κομψά όσο και εκείνη. Η υφή τους είναι ιδανική για συνδυασμό με πλούσιες σάλτσες όπως η μπολονέζ, καθώς οι κυματιστές άκρες κρατούν καλύτερα τη σάλτσα πάνω στα ζυμαρικά.

Σε σύγκριση με άλλα ζυμαρικά όπως τα σπαγγέτι ή τα πέννες, τα μαφάλντα έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια και μπορούν να συγκρατήσουν μεγαλύτερη ποσότητα σάλτσας, προσφέροντας έτσι μια πιο γεμάτη εμπειρία γεύσης. Η επιλογή τους για την παρασκευή μπολονέζ είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν κάθε μπουκιά με πλούσια γεύση.

Υλικά για μπολονέζ

  • 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά, 15% λιπαρά
  • 150 γρ χοιρινό κιμά
  • 100 γρ πανσέτα
  • 50 γρ ανάλατο βούτυρο
  • 70 γρ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ καρότα, ψιλοκομμένα
  • 70 γρ σέλερυ, ψιλοκομμένο
  • 140 ml κόκκινο κρασί
  • 50 γραμμάρια πελτέ ντομάτας, τριπλό συμπυκνωμένο
  • 175 ml πλήρες γάλα
  • αλάτι, για γεύση
  • μαύρο πιπέρι, για γεύση
Μπολονέζ με ζυμαρικά μαφάλντα
Μπολονέζ με ζυμαρικά μαφάλντα

.tdi_6,.tdi_6 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_6,.tdi_6 .tdc-columns{display:block}.tdi_6 .tdc-columns{width:100%}

.tdi_8{vertical-align:baseline}.tdi_8>.wpb_wrapper,.tdi_8>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_8>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_8>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_8>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}

Πώς να φτιάξεις την μπολονέζ με μαφάλντα

  1. Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε τον χοιρινό κιμά στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του, μετά προσθέστε τον μοσχαρίσιο κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Προσθέστε το βούτυρο στην κατσαρόλα και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά.
  5. Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να είναι πολύ μαλακά και διάφανα.
  6. Τέλος, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα
  7. Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κόκκινο κρασί.
  8. Μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, στη συνέχεια σκεπάστε την κατσαρόλα και χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό.
  9. Αφήνουμε το ragù alla Bolognese να σιγοβράσει πολύ απαλά για τουλάχιστον 2- 2 1/2 ώρες.

Το κρέας δεν πρέπει να είναι στεγνό.

βάλετε το πλήρες γάλα και μαγειρέψτε για άλλα 40 λεπτά λίγο πριν το σερβίρετε

Το Ragù alla Bolognese είναι πολύ νόστιμο όταν μόλις μαγειρευτεί, αλλά είναι ακόμα καλύτερο την επόμενη μέρα.

Βράζουμε αυτά τα ιδιαίτερα ζυμαρικά μας ή το ζυμαρικό της αρεσκείας μας και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα

The post Μπολονέζ με ζυμαρικά μαφάλντα appeared first on Πέτρος Συρίγος.

Πηγή: petros-syrigos.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις