ΛΑΡΙΣΑ

Επίσκεψη του παιδικού βρεφονηπιακού σταθμού Snoopy’s Κid’s House στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας (φωτό)

Ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Μια κούκλα στο μουσείο» παρακολούθησε ο παιδικός βρεφονηπιακός σταθμός Snoopy’s Κid’s House της κ. Κατερίνας Ντότσιου – Γιουρμετάκη την Πέμπτη 10 Οκτωβίου 2024 στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας – Γιώργος και Λένα Γουργιώτη.

Η Κα Φανή Καλοκαιρινού, επιστημονική υπεύθυνη του μουσείου, υποδέχτηκε τους μικρούς μαθητές ξεναγώντας τούς στους χώρους του μουσείου, και μαθαίνοντάς τους, τους διάφορους τύπους κούκλας και πώς αυτές εξελίχθηκαν στο χρόνο. Ακολούθησε βιωματικό εργαστήρι κατασκευής κούκλας, το οποίο επιμελήθηκε και πραγματοποίησε η υπεύθυνη του καλλιτεχνικού εργαστηρίου Δημιουργική Πόρτα, κ. Άννα Μανιάτη. Μεγάλη χαρά έδωσε στα παιδιά η παρουσία της κ. Κάκιας Χαλήμαγα – Χατζή, η οποία μοιράστηκε με τα παιδιά κούκλο – ιστορίες από το παρελθόν υφαίνοντας με την αφήγησή τής όνειρα και αναμνήσεις.

Η έκθεση κούκλας που φιλοξενείται στο χώρο του Λαογραφικού μουσείου αποτελεί μέρος της δωρεάς του Δημιουργικού Εργαστηρίου, που έκανε η κυρία Χαλήμαγα για να μπορούν όλα τα παιδιά της πόλης να ταξιδεύουν στον κόσμο των παραμυθιών.

«Θερμές ευχαριστίες για την εγκάρδια υποδοχή και την άψογη φιλοξενία των μικρών μαθητών και του προσωπικού».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες