ΛΑΡΙΣΑ

Κατάληψη στην Οικονόμειο Σχολή Τσαριτσάνης (φωτό)

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους προχώρησαν σήμερα Δευτέρα μαθητές και γονείς του Γυμνασίου – Λυκείου Τσαριτσάνης (Οικονόμειος Σχολή), πραγματοποιώντας κατάληψη του σχολικού κτιρίου. Η σημερινή πράξη τους έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής τους κινητοποίησης, που περιέλαβε και συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης.

Βασικό αίτημα της κατάληψης και των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται είναι να μην καταργηθεί το τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών της Β’ Λυκείου για το τρέχον σχολικό έτος στις λυκειακές τάξεις της κοινότητας, στην ιστορική Οικονόμειο Σχολή.

Κατάληψη στην Οικονόμειο Σχολή Τσαριτσάνης

Όπως αναφέρουν οι διαμαρτυρόμενοι μαθητές και γονείς, ενώ έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας δεν έχει εγκρίνει ακόμη το τμήμα που αριθμεί 4 μαθητές, προκαλώντας αναστάτωση στην σχολική κοινότητα. “Αν δεν εγκριθεί το τμήμα θα ανατραπεί ο σχεδιασμός των οικογενειών, οι μαθητές θα αναγκαστούν να μετακινούνται καθημερινά σε άλλο σχολείο και ο τόπος θα υποστεί πλήγμα συνολικό”, υποστηρίζουν οι αντιδρώντες γονείς και μαθητές, οι οποίοι κλιμάκωσαν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους με την κατάληψη και βασικό αίτημα την έγκριση λειτουργίας του τμήματος από το υπουργείο Παιδείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις στη Βουλή και από τους τρεις βουλευτές Λάρισας της αντιπολίτευσης.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες