ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην τελετή έναρξης των σπουδαστών της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου (φωτό)

Στην τελετή υποδοχής των φοιτητών της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου των προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ, παρέστη το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Στην εκδήλωση, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, κ.κ. Ιγνάτιου, ο οποίος και τέλεσε τον αγιασμό γαι το νέο ακαδημαϊκό έτος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας απευθυνόμενος στους μελλοντικούς εκπαιδευτικούς εξήρε το θάρρος τους να προχωρήσουν σε αλλαγές στη ζωή τους, επισημαίνοντας ότι ποτέ δεν είναι αργά. Ο κ. Κουρέτας μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τη δική του ακαδημαϊκή πορεία, κατά την οποία, ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Φαρμακευτική προχώρησε σε διδακτορικό στη Βιοχημεία και εργάστηκε ως ερευνητής στην Αμερική πριν επιστρέψει στην Ελλάδα και αναλάβει καθήκοντα καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

«Είσαστε άνθρωποι που έχετε παιδιά, οικογένεια και κάποια στιγμή αποφασίσατε να κάνετε την αλλαγή. Θα δείτε ότι παρά τις όποιες δυσκολίες θα σας δοθούν ευκαιρίες και επιπλέον γνώσεις» τόνισε ο κ. Κουρέτας και υπογράμμισε τη σημασία της δια βίου εκπαίδευσης. «Να ακολουθείτε πάντοτε το ένστικτό σας, αυτό που σας λέει η συνείδησή σας, Καλή χρονιά, καλή καινούρια σταδιοδρομία» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Στο περιθώριο της τελετής, ο Κουρέτας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους 50 διδάσκοντες, τον αντιπρόεδρο της διοικούσας επιτροπής και επιστημονικό υπεύθυνο της ΑΣΠΑΙΤΕ και τον συντονιστή του παραρτήματος ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου, τους οποίους και συνεχάρη για το υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκού έργου και σπουδών που παρέχουν τα τελευταία χρόνια στους φοιτητές.

Στο νέο ακαδημαϊκό έτος θα φοιτήσουν 440 φοιτητές του προγράμματος ΕΠΠΑΙΚ (Ετήσιο πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης και 30 του προγράμματος ΠΕΣΥΠ (Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό) της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου οι οποίοι κατοικούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης διαδικτυακά η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, Χρύσα Τσαγανού, ο καθηγητής, αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής και επιστημονικός υπεύθυνος της ΑΣΠΑΙΤΕ, Σπυρίδων Πανέτσος και ο συντονιστής του παραρτήματος ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου, Δρ. Σωκράτης Σαβελίδης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες