ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πυγμαχία: Ο Μπετέρμπιεφ ενοποιεί την κατηγορία ελαφρών βαρέων βαρών

Ο πολιτογραφημένος Καναδός αλλά Ρώσος στην καταγωγή (από το Νταγκεστάν) Αρτούρ Μπετέρμπιεφ ενοποίησε την κατηγορία ελαφρών βαρών (WBC, IBF, WBO και WBA) προκαλώντας την πρώτη ήττα στον Ρώσο Ντμίτρι Μπίβολ, τον οποίο νίκησε στα σημεία, στο Ριάντ (Σαουδική Αραβία).

Ήδη κάτοχος των ζωνών WBC, IBF και WBO, ο 39χρονος Τσετσενικής καταγωγής πυγμάχος άρπαξε τον τίτλο του WBA από τον 33χρονο Μπίβολ που μέχρι τότε ήταν αήττητος με 23 νίκες και, πλέον, έγινε ο πρώτος πρωταθλητής τεσσάρων ζωνών στην light heavyweight μετά τον Ρόι Τζόουνς Τζ., το 2000. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που ο Μπετέρμπιεφ (21 νίκες οι 20 με νοκ άουτ) νίκησε τόσο οριακά, καθώς οι κριτές εξέδωσαν μοιρασμένες αποφάσεις υπέρ του (116-112, 115-113 και 114-114).

Είναι επίσης η πρώτη φορά που ένας πυγμάχος καταφέρνει να κρατήσει τις τέσσερις κύριες παγκόσμιες ζώνες σε αυτή την κατηγορία. Ο υποστηρικτής του Μπίβολ, ο Βρετανός Έντι Χερν, διαμαρτυρήθηκε για την ετυμηγορία των κριτών, στοχεύοντας συγκεκριμένα σε εκείνη που έδωσε σκορ 116-112 υπέρ του Μπετέρμπιεφ. «Είναι αστείο. Είναι εξοργιστικό που μετά από μια ζωή σκληρής δουλειάς, ο Ντμίτρι Μπίβολ δεν είναι αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής», είπε.

Ένας επαναληπτικός αγώνας θα μπορούσε να διεξαχθεί μεταξύ των δύο ανδρών το 2025, αν και αυτός ο αγώνας, που αρχικά ήταν προγραμματισμένος για τον περασμένο Ιούνιο, αναβλήθηκε λόγω τραυματισμού στο γόνατο για τον Μπετέρμπιεφ.//Α.

Πηγή: ertsports.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις