ΛΑΡΙΣΑ

Τον εκσυγχρονισμό των Περιφερειακών Ιατρείων ζητά από την 5η ΥΠΕ ο Δήμος Ελασσόνας

Τον εκσυγχρονισμό – ανακαίνιση των περιφερειακών ιατρείων στο Δήμο Ελασσόνας ζητά με επιστολή του προς τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας. Ο κ. Γάτσας προτείνει μάλιστα να αναλάβει η τεχνική υπηρεσία του δήμου τις απαραίτητες μελέτες, προκειμένου να κατατεθεί το συντομότερο η πρόταση στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας ΠεΠ «Θεσσαλία» 2021-2027.

Συγκεκριμένα, η πρόσκληση αφορά παρεμβάσεις σε υποδομές του τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και η Περιφέρεια Θεσσαλίας προσκαλεί τις αρμόδιες αρχές να υποβάλουν προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό κτιριακών υποδομών υγειονομικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) καθώς και την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη ελλείψεων ή για τον εκσυγχρονισμό υφισταμένου.

Ο κ. Γάτσας τονίζει στην επιστολή του προς τον κ. Σερέτη την ανάγκη άμεσης συνεργασίας των δύο φορέων, ώστε να να μη χαθεί η ευκαιρία να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές πρωτοβάθμιας υγείας στο Δήμο Ελασσόνας προς όφελος των πολιτών.

Η αναβάθμιση θα συνεισφέρει σημαντικά στη βελτίωση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης προς τους κατοίκους των κοινοτήτων, καθώς οι κτηριακές εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός των περιφερειακών ιατρείων λόγω παλαιότητας παρουσιάζουν φθορές αλλά και ελλείψεις σε επίπεδο προσβασιμότητας.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση της 5ης ΥΠΕ στο αίτημα του Δήμου Ελασσόνας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες