ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βόλος: Πλήθος κόσμου στον Εσπερινό για τη γιορτή του Αγίου Κυπριανού που τέλεσε ο «Πατήρ Ποιμήν» – «Δεν μ΄αγγίζουν οι συκοφαντίες» (φωτό)

Παρά τις αντιδράσεις που είχαν εκφραστεί από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, ο φερόμενος ως πατέρας Ποιμήν τέλεσε το απόγευμα τον Εσπερινό για τη γιορτή του Αγίου Κυπριανού, στον ναΐσκο της Νέας Ιωνίας Βόλου. Η τέλεση του Εσπερινού προκάλεσε αίσθηση, καθώς πολλοί πιστοί συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του ναΐσκου, συμμετέχοντας στην τελετή, παρά την ένταση που είχε προηγηθεί.

Η γιορτή του Αγίου Κυπριανού, η οποία τιμάται αύριο, συγκεντρώνει παραδοσιακά το ενδιαφέρον των πιστών, καθώς ο Άγιος είναι γνωστός για τις προσευχές του κατά των δαιμονικών δυνάμεων και των μαγικών. Ωστόσο, η τέλεση του Εσπερινού από τον πατέρα Ποιμήν πραγματοποιήθηκε χωρίς την επίσημη έγκριση της Μητρόπολης Δημητριάδος, γεγονός που δημιούργησε ανησυχίες και αντιπαραθέσεις στους εκκλησιαστικούς κύκλους.

Παρά ταύτα, πολλοί πιστοί έσπευσαν να συμμετάσχουν, γεμίζοντας τον προαύλιο χώρο του ναΐσκου, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική. Η συμμετοχή των πιστών στον Εσπερινό απέδειξε το βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα που τους διακατέχει, παρά τις διενέξεις που προέκυψαν.

Η Μητρόπολη Δημητριάδος δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν, ενώ αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει για τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες