ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση για την τοποθέτηση απινιδωτή στην Κεντρική πλατεία Ελασσόνας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό – Περιφερειακό Τμήμα Ελασσόνας, προσκαλεί τους πολίτες την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας με στόχο την πληροφόρηση, την εκπαίδευση αλλά και την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την εξέχουσα σημασία της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) αλλά και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED), για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας και την επιβίωση των θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

Παράλληλα με την εκπαίδευση των πολιτών, ο Δήμος Ελασσόνας θα προχωρήσει στην τοποθέτηση ενός ακόμα εξωτερικού απινιδωτή, αυτή τη φορά σε εμφανές σημείο στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής σε δημόσιο χώρο, καθώς ο απινιδωτής μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για έναν άνθρωπο στα πρώτα κρίσιμα λεπτά για τη ζωή του σε περίπτωση ανακοπής.

Πρόκειται για συσκευή που χορηγεί αυτόματα ηλεκτρικό ρεύμα με τη μορφή απινίδωσης στην καρδιά για να επαναφέρει τον κανονικό της ρυθμό. Στην ουσία αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν βρει ότι υπάρχει πρόβλημα στην καρδιά που χρειάζεται ηλεκτροσόκ τότε χορηγεί ηλεκτρικό ρεύμα για να αποκαταστήσει τον καρδιακό ρυθμό.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες