ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εμφατικές νίκες και κορυφή για Τουρκία και Σουηδία

Οι ομάδες των Βιτσέντζο Μοντέλα και Γιον Τόμασον έκαναν εντυπωσιακές εμφανίσεις στην Ισλανδία και την Εσθονία αντίστοιχα, πανηγυρίζοντας σημαντικά τρίποντα και με μεγάλα σκορ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Nations League.

Παρότι μέχρι το 63′ βρισκόταν πίσω στο σκορ, με γκολ του Όσκαρσον στο 3′, έχοντας χάσει πέναλτι στο 53′ με τον Τσαλχάνογλου, η Τουρκία έφερε τα πάνω κάτω μέσα σε πέντε λεπτά και με το τελικό 4-2 πέρασε το εμπόδιο της Ισλανδίας, στην ενδεκάδα της οποίας βρέθηκε ο Ίνγκασον. Ο στόπερ του Παναθηναϊκού υπέπεσε σε πέναλτι, αλλά ο Τσαλχάνογλου γλίστρησε και δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ο άσος της Μίλαν, όμως, πήρε το… αίμα του πίσω στο 67′, αυτή την φορά ευστοχώντας από τα έντεκα βήματα. Οι Καχβετσί (62′) και Τσαλχάνογλου (67′) έκαναν την ανατροπή, ο Γκούντγιονσεν ισοφάρισε (2-2) στο 83′ και το τελικό σκορ διαμόρφωσαν οι Γκιουλέρ (88′) και Ακτούρκογλου (90’+5′). Με 10 βαθμούς η Τουρκία προπορεύεται στον 4ο όμιλο της League B, έχοντας διαφορά δύο βαθμών από την Ουαλία, που την ίδια ώρα επικρατούσε με 1-0 του Μαυροβούνιου στο Κάρντιφ, με γκολ του Γουίλσον από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 36′.

Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε η Σουηδία και “καθάρισε” από το πρώτο μέρος με δύο γκολ του Νάνασι (29′, 37′) την Εσθονία στο Ταλίν, επικρατώντας με 3-0 και με 10 βαθμούς στον Α’ όμιλο της League C ισοβαθμεί στην κορυφή με τη Σλοβακία. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γιόκερες στο 66′. Ο Νίκλας Ελίασον της ΑΕΚ πέρασε αλλαγή για τους Σκανδιναβούς στο 26′, αντί του Ντούγκλας, ο οποίος τραυματίστηκε. Στο 1-1 με την Ουκρανία έμεινε η Τσεχία, χάνοντας την ευκαιρία να διατηρήσει το +3 από τις Αλβανία και Γεωργία που ακολουθούν στον Α’ όμιλο της League B. Ο Τσερβ άνοιξε το σκορ στο 18′ και ο Ντόβμπικ ισοφάρισε με πέναλτι στο 53′.//Ν.

Πηγή: ertsports.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις