ΛΑΡΙΣΑ

Ενημερωτική δράση για το στρες στην εφηβεία από το ΓΕΛ Τυρνάβου

Την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Παίδων και Εφήβων του Κ.Ψ.Υ. Λάρισας, επισκέφτηκε το ΓΕΛ Τυρνάβου, όπου πραγματοποιήθηκε σε τμήμα μαθητριών/ών Ομάδας Προσανατολισμού δράση για το άγχος και στρες στην εφηβεία που μερικές φορές επιδεινώνεται κι από τις σχολικές υποχρεώσεις λόγω συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις .

Η δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τη συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων του ΓΕΛ Τυρνάβου.

Αρχικά, μέσω της αφήγησης μίας σύντομης ιστορίας και της κουβέντας που ακολούθησε, συζητήθηκε η σημασία του να βγάζει κάποιος στο φως τις ανησυχίες που μπορεί να τον απασχολούν στην καθημερινότητά του και πώς το φορτίο γίνεται ελαφρύτερο, όταν το μοιράζεται με κάποιο άλλο άτομο. Οι μαθητές κλήθηκαν να βγάλουν τις δικές τους ανησυχίες στο φως μέσα από τις βιωματικές δράσεις που ακολούθησαν και τόσο τα μέλη της Κινητής Μονάδας, όσο και οι ίδιοι οι μαθητές/τριες αναζήτησαν πρακτικούς τρόπους χαλάρωσης και ηρεμίας για να ξεφεύγουν, έστω και λίγο από τα άγχη της καθημερινότητας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με σύντομες, πρακτικές ασκήσεις, όπως αυτή της νοερής απεικόνισης και της τεχνικής της διαφραγματικής αναπνοής που μπορεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε χώρο επιλογής του, το κάθε άτομο, να προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση.

Η δράση θα επαναληφθεί και το νέο έτος για τις υπόλοιπες δύο Ομάδες Προσανατολισμού του ΓΕΛ εμψυχώνοντας ενθαρρύνοντας έτσι τους μαθητές για την προετοιμασία τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες