ΛΑΡΙΣΑ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον Λαμπρούλη στην κοινότητα του ΚΕΘΕΑ – ΕΞΟΔΟΣ στη Λάρισα

Κλιμάκιο του κόμματος αποτελούμενο από τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ και τον Αχιλλέα Σίμο, μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ επισκέφτηκε χθες την κοινότητα του ΚΕΘΕΑ – ΕΞΟΔΟΣ στη Λάρισα.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: “Στο πλαίσιο της επίσκεψης υπήρξε ξενάγηση στους χώρους της δομής που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel και 13 μήνες μετά παραμένουν σε τραγική κατάσταση. Μόνη συμβολή σε κάθε δυνατή αποκατάσταση είναι η προσπάθεια των ανθρώπων του προγράμματος, των παιδιών της κοινότητας με την συμβολή φορέων τις πόλης. Είναι χαρακτηριστικό πως λόγω έλλειψης μέτρων προστασίας και ασφάλειας από τέτοια καιρικά φαινόμενα ένα μεγάλο μέρος του αρχείου του ΚΕΘΕΑ – ΕΞΟΔΟΣ που μετρά 35 χρόνια λειτουργίας καταστράφηκε, όπως και δημιουργίες των θεραπευόμενων, άλλα καλλιτεχνικά έργα και υποδομές που υπήρχαν στον χώρο ο οποίος ήταν ήδη ταλαιπωρημένος (Χαρακτηριστικό ότι από το 2019 υπάρχει κτήριο της δομής που παραμένει χωρίς στέγη επειδή κατέρρευσε). Ακολούθησε συνάντηση και συζήτηση με τον Αντώνη Παπουτσή, υπεύθυνο του Προγράμματος ΚΕΘΕΑ – ΕΞΟΔΟΣ, την Ευαγγελία Νταφούλη, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων και τον Δημήτρη Δεληγιάννη, υπεύθυνο της θεραπευτικής κοινότητας.

Ο προβληματισμός και η αγωνία για το μέλλον του ΚΕΘΕΑ ήταν διάχυτος μετά τις αλλαγές που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ τα τελευταία χρόνια, με την ίδρυση του ΕΟΠΑΕ, είναι στον αέρα οι θέσεις εργασίας που χάνονται λόγω λήξης της χρηματοδότησης ΕΣΠΑ κ.α. Όλα αυτά ως συνέχεια του δρόμου που είχανε ανοίξει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, τον δρόμο χτυπήματος της λογικής και δομής των στεγνών προγραμμάτων, των ιδιωτικοποιήσεων και σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα. Αναδείχτηκε η σταθερή στήριξη του ΚΚΕ διαχρονικά σε κάθε πρωτοβουλία ανάδειξης και υπεράσπισης του χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ, η δυνατότητα για κοινή δράση με τους φορείς, τα σωματεία και τους συλλόγους της πόλης που πρέπει να συνεχίσει.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης δεσμεύτηκε να μεταφέρει αυτήν την συζήτηση στην Βουλή, να συμβάλει στην διεκδίκηση λύσεων για τους εργαζόμενους του προγράμματος, έχοντας άμεση επαφή για κάθε ζήτημα μαζί τους. Αυτό φυσικά με ταυτόχρονη ενίσχυση των πρωτοβουλιών για να μπει φρένο στην περεταίρω υποβάθμιση και απαξίωση αυτής της ουσιαστικής και πολύτιμης προσπάθειας στεγνής απεξάρτησης από ουσίες που πραγματοποιεί το ΚΕΘΕΑ – ΕΞΟΔΟΣ στη Λάρισα”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες