ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τις φλεβικές παθήσεις (φωτό – βίντεο)

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Φλεβικές Παθήσεις – Διάγνωση και Αντιμετώπιση» που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης, στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης «Κωνσταντίνος Κούμας», στη Λάρισα.

Ένα θέμα, που όπως είπε η κα Μαρία Τζουμάκα – Σαλεπτσή «για κάποιους φαντάζει απλό αλλά είναι αρκετά σύνθετο και μπορεί να έχει σοβαρότατες επιπτώσεις για ασθενείς που δεν του δίνουν τη δέουσα προσοχή».

Το πρόγραμμα άνοιξε ο κ. Λαμπρόπουλος με ενημέρωση σχετικά με την φλεβική ανεπάρκεια (ορισμός και διάγνωση). Στη συνέχεια ο κ. Σαλεπτσής επικεντρώθηκε στις φλεβικές θρομβώσεις του επιπολής και εν τω βάθει φλεβικού δικτύου και τέλος ο κ. Κοντοθανάσης αναφέρθηκε στις νεότερες χειρουργικές τεχνικές αντιμετώπισης του προβλήματος. Σε όλη αυτή την προσπάθεια συντονιστής-σχολιαστής ήταν ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιαννούκας Αθανάσιος.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού της πόλης μας πάνω στην πρόληψη και θεραπεία των συγκεκριμένων παθήσεων. Για την ενίσχυση αυτού του στόχου προηγήθηκε των ομιλιών δωρεάν εξέταση triplex, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, σε 40-50 άτομα ηλικίας 18-78 ετών που είχαν δηλώσει ήδη συμμετοχή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου Venous Symposium Europe που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από 17-19 Οκτωβρίου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα θρόμβωσης και υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων – Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας, καθώς και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας «Ο Ιπποκράτης».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες