ΛΑΡΙΣΑ

Παρουσία Γ. Μανώλη η ευρεία σύσκεψη φορέων στις Μηλιές Πηλίου για το Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου (φωτό)

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της τοπικής ανάπτυξης και της τουριστικής εξωστρέφειας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δημητρίου Νασίκα, καθώς και του οικοδεσπότη Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικού, συμμετέχοντας ενεργά την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στην ανοιχτή σύσκεψη φορέων στις Μηλιές. Στην κορυφή της ατζέντας βρέθηκε η προώθηση αναβάθμισης της λειτουργίας του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, μια στρατηγική πρωτοβουλία που στηρίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Κουρέτα, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και της τοπικής οικονομίας.

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης, κατά την τοποθέτησή του στη σύσκεψη, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του έργου για την Περιφέρεια και την πλήρη στήριξη του Δήμου Τεμπών. Επισήμανε ότι η αναβάθμιση του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή, προσελκύοντας τουρισμό και επενδύσεις, τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, όσο και για τον Δήμο Τεμπών. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η ανάπτυξη του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου θα αποτελέσει έναν κομβικό πυλώνα προσέλκυσης τουριστών και επισκεπτών, ενισχύοντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας συνολικά, αλλά και τον Δήμο μας. Η βελτίωση των αεροπορικών συνδέσεων θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της περιοχής μας.»

Η σύσκεψη σημειώθηκε για την παρουσία πολλών σημαντικών φορέων και προσωπικοτήτων από τον τομέα του τουρισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Αναστασία Αδαμοπούλου, η οποία χαιρέτισε την πρωτοβουλία, ενώ η κα Μάγια Τσόκλη, σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρουσίασε ένα πλήρες στρατηγικό πλάνο για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη του αεροδρομίου, επισημαίνοντας τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει η περιοχή μέσα από αυξημένες τουριστικές ροές.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Χρήστου Μπουκώρου, η Διευθύντρια της ΠΕΔ Θεσσαλίας κα. Βασιλεία Αντωνιάδου, ο Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Κώστας Καραγεωργίου, ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, ο αερολιμενάρχης Νέας Αγχιάλου κ. Δημήτρης Ευσταθίου, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού-Προιστάμενος Ελέγχου, Επιθεώρησης και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Νίκος Σαρούκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και μέλος του ΠΟΞ κ. Γιώργος Ζαφείρης, καθώς και εκπρόσωποι τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και επιχειρήσεων. Από την πλευρά της βιομηχανίας, παρευρέθηκε ο έφορος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος κ. Θωμάς Ζάχος.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες