ΛΑΡΙΣΑ

Σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών του προγράμματος «Σχολές Γονέων στον Δήμο Λαρισαίων»

Ένα πλούσιο σε γνώσεις και εμπειρίες εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου για τους εκπαιδευτές του προγράμματος “Σχολές Γονέων στο Δήμο Λαρισαίων” , στο φιλόξενο χώρο του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Λάρισας.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν όλοι οι συντονιστές των ομάδων γονέων με συντονίστρια την κ. Κυρίτση Ιωάννα – επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος.

Κεντρικό θέμα της εκπαίδευσης ήταν η αξιοποίηση της επιστήμης του εγκεφάλου στην άσκηση του γονεϊκού ρόλου βάσει της θεωρίας του Δρ Siegel. Μέσα από το πρίσμα της “εγκεφαλικής απαρτίωσης”, της ενίσχυσης της συνεργασίας του αριστερού τμήματος του εγκεφάλου με το δεξιό, οι γονείς βοηθούν το παιδί να ξετυλίξει όλο του το δυναμικό καθώς μαθαίνει να συνδέεται τόσο με τον λογικό όσο και με τον συναισθηματικό εαυτό του. Μέσα από παιχνίδια ρόλων οι εκπαιδευτές κατανόησαν και συζήτησαν στρατηγικές απαρτίωσης που μπορούν να ακολουθήσουν οι γονείς ώστε να αξιοποιούν καθημερινές στιγμές με τα παιδιά τους –τόσο τις έντονες και εριστικές όσο και τις αξιολάτρευτες στιγμές– για να να είναι πιο ευτυχισμένα, πιο υγιή και πιο πολύ ο εαυτός τους.

Το πρόγραμμα “Σχολές Γονέων στο Δήμο Λαρισαίων” υλοποιείται για 8η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης της πόλης. Στην εκπαίδευση συμμετείχαν:

Τσιούγκου Κλεονίκη – Διεύθυνση Παιδείας Δ. Λαρισαίων

Σέλλας Γιάννης – Διεύθυνση Πρόνοιας Δ. Λαρισαίων

Τρίγκα Στέλλα, Ράσσιου Αθηνά, Γκουντρουμπής Αλέξανδρος – Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας

Αναστασιάδου Κλειώ – Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Νταφούλη Ευαγγελία, Μουσιάρη Αθηνά, Χριστοδούλου Μαρία – ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

Τσιάτα Κική, Πιτσίλκας Χρήστος – Κέντρο Πρόληψης Ν. Λάρισας “Ορφέας”,

Χατζημίχου Κωνσταντίνα – Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας

Τριπολίτου Διονυσία – Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων Παράρτημα Ν. Λάρισας

Μπουκουβάλα Ελευθερία – Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος- Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα “Σχολές Γονέων στο Δήμο Λαρισαίων” υλοποιείται με την ευθύνη του Τμήματος Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου. Αιτήσεις για τον τρέχοντα κύκλο ομάδων γονέων μπορούν να υποβληθούν στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/1m_sEVHTtbtLgiaf0JIBilQ8ezOv9ohSJ_6QMNCAfOgY/edit

Τηλ: 2410 680249, 2410680250, E-mail: learning-city@larissa.gov.gr

Facebook: Larissa Learning City – Η Πόλη που Μαθαίνει

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες