ΛΑΡΙΣΑ

Τσιαπλές: «Απροστάτευτοι απο τις πλημμύρες παραμένουν οι κάτοικοι των παλιών και νέων Εργατικών Κατοικιών Φαρσάλων»

«Απροστάτευτοι» από τις πλημμύρες παραμένουν, τονίζει πως παραμένουν οι κάτοικοι των παλιών και νέων Εργατικών Κατοικιών Φαρσάλων, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, κ. Τάσος Τσιαπλές με ανακοίνωσή του, στην οποία κάνει λόγο και για την απουσία αποζημιώσεων από τον “Ιανό”.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

«Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη απο τους, Τάσο Τσιαπλέ, περιφερειακό σύμβουλο και επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, Αποστόλη Αναγνώστου, δημοτικό σύμβουλο Φαρσάλων, επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης, Κατερίνα Κατσακιώρη, γραμματέα της Κ.Ο Φαρσάλων του ΚΚΕ και μέλη του Κόμματος, πραγματοποίησε πρόσφατα επίσκεψη στους δυο οικισμούς των Εργατικών Κατοικιών στα Φάρσαλα (παλιές και νέες), που είχαν πληγεί απο τον ΙΑΝΟ και άλλες πλημμύρες.

Απο την περιοδεία της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ και την συζήτηση με κατοίκους των δυο οικισμών των Εργατικών Κατοικιών Φαρσάλων (παλιών κια νέων), αναδείχθηκε έντονα η ανησυχία τους, για τον κίνδυνο να ξαναπλημμυρίσουν, όπως είχε γίνει το 2021 με τον ΙΑΝΟ, αφού κανένα αντιπλλημυρικό έργο δεν έγινε απο τότε, ενώ αρκετοί κάτοικοι δεν πήραν καμία αποζημίωση για τις ζημιές που είχαν πάθει.

Χαρακτηριστικά, στον Α’ οικισμό των Εργατικών Κατοικιών (παλιές), το ρέμα που περνά δίπλα και είχε προκαλέσει την πλημμύρα εκεί, σε ένα τμήμα του ήταν εγκιβωτισμένο αλλά ακαθάριστο και έτσι το νερό δημιούργησε παράλληλη κοίτη και υπερχίλησε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, δρόμοι και υποδομές. Μετά τον ΙΑΝΟ προκειμένου να καθαριστεί το εγκιβωτισμένο τμήμα του ρέματος, αφαιρέθηκε ένας αριθμός των τσιμεντοσωλήνων και μεταφέρθηκαν σε κάποιο σημείο έξω απο τα Φάρσαλα, όπου παραμένουν έως σήμερα, ενώ έσπασαν ένα άλλο μέρος των τσιμεντοσωλήνων μέσα στην κοίτη, που τα σπασμένα κομμάτια μαζί με χώματα, παραμένουν εμπόδιο στην ροή του νερού. Δεν έγινε καμία διαπλάτυνση, εκβάθυνση της κοίτης, ούτε κάποιο τεχνικό έργο για να μην υπερχειλίζει το ρέμα προς τις Εργατικές Κατοικίες.

Στον Β’ οικισμό των Εργατικών Κατοικιών Φαρσάλων (νέες), που επίσης είχε πλημμυρίσει, αφού δίπλα σ’ αυτές έχει κατασκευαστεί ο περιφερειακός δρόμος των Φαρσάλων με μεγαλύτερο υψόμετρο, κάτι που λειτουργεί ως ανάχωμα που εμποδίζει τα νερά να φεύγουν απο την άλλη πλευρά που βρίσκεται η ανοιχτή κοίτη του Ταμπάκου ποταμού, αφού δεν προβλέφθηκε να κατασκευαστούν κάποιοι αποστραγγιστικοί σωλήνες κάτω απο τον περιφερειακό. Ενα πολύ μικρόχντάκι αποτραγγιστικό που έγινε παράλληλα στον περιφερειακό δρόμο, μετά την πλημμύρα, έχει ελάχιστη χωριτικότητα και σε αρκετά σημεία είναι ακαθάριστο με αποτέλεσμα να εγκυμονεί τον κίνδυνο πλημμύρας. Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στον καταυλισμό των αθιγγάνων που βρίσκεται δίπλα στον οικισμό Β’ των Εργατικών Κατοικιών. Να σημειώσουμε ότι οι οι κάτοικοι αυτών των Εργατικών Κατοικιών που είχαν πλημμυρίσει τα υπόογειά τους, δεν αποζημιώθηκαν.

Τα στελέχη του ΚΚΕ, τόνισαν στους κατοίκους τις επανειλημένες παρεμβάσεις που έχουν κάνει στη Βουλή, στο Περιφερειακό και στο Δημοτικό Συμβούλιο για την πλήρη αποζημίωση όλων των πλημμυροπαθών, την αποκατάσταση των ζημιών και την άμεση ανάγκη κατασκευής έργων αντιπλημμυρικής προστασίας των Φαρσάλων και όλης της περιοχής, που έχει χτυπηθεί επανειλημένα απο πλημμύρες. Τόνισαν επίσης την ανάγκη της οργάνωσης και της κινητοποίησης των ίδιων των κατοίκων, για την διεκδίκηση της επίλυσης όλων των παραπάνω προβλημάτων».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες