ΛΑΡΙΣΑ

Επιτυχημένη η κινητικότητα Erasmus+ μαθητών και καθηγητών από το Γενικό Λύκειο Δομενίκου στην Αλταμούρα της Ιταλίας

Μαθητές και καθηγητές του ΓΕΛ Δομενίκου συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus+ που πραγματοποιήθηκε στις 9-15 Σεπτεμβρίου 2024 στην ιστορική πόλη Αλταμούρα της Ιταλίας, με κεντρικό θέμα τα ολοκαυτώματα και ειδικότερα τη μαρτυρική ιστορία του Δομένικου. Οι συμμετέχοντες από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γερμανία είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της ιστορίας, εξερευνώντας τις επιπτώσεις των ολοκαυτωμάτων στις τοπικές κοινότητες και τη σημασία της μνήμης.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε διαλέξεις από ιστορικούς και ειδικούς, βιωματικά εργαστήρια και επισκέψεις σε μνημεία και μουσεία που συνδέονται με την ιστορία των ολοκαυτωμάτων κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ιστορίες επιβίωσης και αντίστασης, και να συμμετάσχουν σε ανοιχτές συζητήσεις σχετικά με την αξία της μνήμης και της εκπαίδευσης για την πρόληψη της επανάληψης τέτοιων τραγικών γεγονότων.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την υποδοχή των εταίρων στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο 2025 κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για το Καυκάκι.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες