ΛΑΡΙΣΑ

Μηνύματα ελπίδας με «νικήτρια τη γυναίκα» στην εκδήλωση για τα νεότερα δεδομένα γύρω από τον καρκίνο του μαστού στη Λάρισα (φωτό – βίντεο)

Ιατρική ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Καρκίνος μαστού και νεότερα δεδομένα: Μια μάχη με νικητή τη γυναίκα» διοργάνωσε σήμερα, το απόγευμα της Πέμπτης το Lions Branch Larisa Ασκληπιάς της Λέσχης Θεσσαλονίκη Ηράκλεια στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, υπό την Αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνική Πολίτικης του Δήμου Λαρισαίων. Φετινή δράση προσφοράς αγορά περουκών για τις αδύναμες οικονομικά νοσούσες κυρίες.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλίες από την Ακτινολόγο μαστού, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Υπεύθυνη του Κέντρου Μαστού ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, κ. Αικατερίνη Βάσιου, τον Ογκοπλαστικό χειρουργό μαστού, μαστολόγο και υπεύθυνο του  τμήματος Χειρουργικής Μαστού ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, κ. Γεώργιο Μπούτσικο, την καθηγήτρια Μοριακής Γενετικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και επιστημονική συνεργάτιδα ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, κ. Μαρία Σάτρα, τον καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Νταφόπουλο, την ψυχολόγο, εικαστική ψυχοθεραπεύτρια, συν. του ΙΨΑ., κ. Νικολέτα Κουχάρσκα και τη διατροφολόγο, διαιτολόγο και υπεύθυνη τομέα Διατροφολογίας και Διατροφής ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, κ. Ειρήνη Παπαγιάννη.

Συμμετείχε επίσης η πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ράνια Σουλτούκη, ενώ στην εκδήλωση διατέθηκε το νέο κόσμημα εμπνευσμένο από τη μορφή των κυττάρων δημιουργία της Lion Χάιδως Τσιτούρα, τα έσοδα του οποίου όπως κάθε χρόνο στηρίζουν έμπρακτα το έργο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισα.

«Ο Δήμος Λαρισαίων ενισχύει και συμμετέχει σε όλες τις πρωτοβουλίες που αφορούν στον χώρο της υγείας, ιδιαίτερα για τον καρκίνο του μαστού, που είναι ο συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες και αφορά γυναίκες κάθε ηλικιας», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας, κ. Παναγιώτης Δαλαμπύρας.

«Σπουδαίοι επιστήμονες από τον χώρο της ψυχικής και σωματικής υγείας είναι κοντά μας, για να δώσουν το έναυσμα στη σύγχρονη γυναίκα ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να μας βγάλει νικήτριες, αν ξέρουμε να διαχειριστούμε σωστά το πρόβλημα αυτό», δήλωσε η συγγραφέας και παιδαγωγός κ. Λητώ Τσακίρη – Παπαθανασίου.

Η Διεθνής Οργάνωση Lions ευαισθητοποιεί, προσφέρει και ενημερώνει τους πολίτες. Είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός παροχής υπηρεσιών παγκοσμίως, είναι πάντα εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, με 46.000 λέσχες σε 200 χώρες, με περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια μέλη ανά τον κόσμο. Στη χώρα μας από το 1954 με το μήνυμα «Εμείς Υπηρετούμε» We Serve, προσφέρουν παρέχοντας βοήθεια σε τυφλούς συνανθρώπους μας, προσφέρουν τροφή σε πεινασμένους, υποστηρίζουν παιδιά με υποτροφίες, μέσα από προγράμματα αρωγής νέων, βοηθούν τους ηλικιωμένους και τους νοσούντες, προστατεύουν το περιβάλλον και αντιμετωπίζουν με σεβασμό και συνέπεια τις ανθρωπιστικές ανάγκες της κοινωνίας μας.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες