ΕΛΛΑΔΑ

Παρέλαση… νόμπελ απόψε στο EΡΤΝews

Δύο κορυφαίοι νομπελίστες, οι Τζόζεφ Στρίγκλιτς και Ντάρον Ατζέμογλου, θα φιλοξενηθούν απόψε στην συχνότητά του το το EΡΤΝews και στις εκπομπές «Prime» με τον Ηλία Σιακαντάρη και «Επίλογο» με τον Απόστολο Μαγγηριάδη, αντίστοιχα.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς μιλά αποκλειστικά στις 20:20 στο ΕΡΤNews και την εκπομπή  «Prime» με τον Ηλία Σιακαντάρη. Ποια είναι η μεγαλύτερη του ανησυχία στην  περίπτωση εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ; Τι θεωρεί ότι πρέπει να κάνει η Ευρώπη για τον Βίκτορ Ορμπάν; Κυρίως τί απολογισμό κάνει για την παρουσία της τρόικα στην Ελλάδα και τη μνημονιακή κληρονομιά – και ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τα εισοδήματα των Ελλήνων;

Παρέλαση… νόμπελ απόψε στο EΡΤΝewsΠαρέλαση… νόμπελ απόψε στο EΡΤΝews
Νταρόν Ατζέμογλου μιλάει στην ΕΡΤnews και στον Απόστολο Μαγγηριάδη για την ερευνητική του εργασία που οδήγησε στη βράβευση με το Νόμπελ.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 22:00 ο Ντάρον Ατζέμογλου, νικητής του φετινού Νόμπελ Οικονομίας, θα μιλήσει αποκλειστικά στο ΕΡΤNews, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τη βράβευσή του. Ο Ατζέμογλου έγινε γνωστός για τη θεωρία που ανέπτυξε συνδέοντας την οικονομική ανάπτυξη με τη θεσμική επάρκεια ενός κράτους και μιλάει στη συνέντευξή του για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και για το πώς μπορεί να ωφελήσει συλλογικά την κοινωνία. Βρέθηκε στην Αθήνα και μίλησε στο 8ο συνέδριο βιωσιμότητας του Economist για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις