ΛΑΡΙΣΑ

Η EXALCO στη Διεθνή Έκθεση Αλουμινίου στο Ντίζελντορφ 2024 (φωτό)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της EXALCO στη πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Αλουμινίου που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας στις 8-10 Οκτωβρίου 2024.

Ο Πρόεδρος της εταιρίας, κος Γιάννης Αστ. Καντώνιας, συνοδευόμενος από 7 στελέχη των τμημάτων πωλήσεων και παραγωγής, είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί με σημαντικούς παράγοντες της διεθνούς αγοράς και να ενισχύσει τις σχέσεις με μακροχρόνιους πελάτες.

Αυτές οι επαφές ανέδειξαν τη διαχρονική αξία και την ισχυρή φήμη της EXALCO στην παγκόσμια αγορά αλουμινίου, η οποία έχει οικοδομηθεί μέσα από μακροχρόνιες και σταθερές συνεργασίες. Η επίσκεψη της εταιρίας στην έκθεση επιβεβαίωσε τη σταθερή παρουσία της ως ένας αξιόπιστος εταίρος στον κλάδο.

ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η EXALCO, πρωτοπόρος στον κλάδο του αλουμινίου και μέλος του Ομίλου Βιοκαρπέτ, ιδρύθηκε το 1973 και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους εργοδότες της Λάρισας, απασχολώντας πάνω από 600 εργαζόμενους. Η επιχείρηση αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό εργοδότη της περιοχής, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της EXALCO είναι η διαχρονική σύνδεσή της με τις οικογένειες των εργαζομένων, καθώς σήμερα απασχολεί μέλη τρίτης γενιάς εργαζομένων. Πολλοί από τους παππούδες και γονείς των σημερινών υπαλλήλων εργάστηκαν και συνταξιοδοτήθηκαν από τον Όμιλο Βιοκαρπέτ-EXALCO, αναδεικνύοντας την αφοσίωση και την ισχυρή εταιρική κουλτούρα που χαρακτηρίζει την εταιρία.

Η φιλοσοφία της EXALCO επικεντρώνεται στη διατήρηση των θέσεων εργασίας και στην εξαιρετική εξυπηρέτηση των πελατών της. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία ολοκληρώνει το 2024 ένα 5ετές επενδυτικό πλάνο αξίας 40 εκατ. ευρώ, το οποίο θα συνεχιστεί το 2025 με νέες επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ. Αυτές οι επενδύσεις θα περιλαμβάνουν τόσο την απόκτηση νέων μηχανημάτων όσο και την υλοποίηση «πράσινων» επενδύσεων, εστιάζοντας στη βιωσιμότητα.

Η EXALCO έχει επίσης επενδύσει σημαντικά σε φωτοβολταϊκά πάρκα, με το χαρτοφυλάκιό της να αναμένεται να φτάσει τα 34 MW το 2025, γεγονός που της επιτρέπει να έχει μηδενικό αποτύπωμα σε ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό θα συμβάλλει στην απόκτηση πράσινου πιστοποιητικού για τα προϊόντα της, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά της στις αγορές.

Από το 2023, η εταιρεία έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα εκπαίδευσης κατασκευαστών σε όλη την Ελλάδα, γεγονός που την καθιστά πρωτοπόρο και σε αυτόν τον τομέα. Αυτές οι πρωτοβουλίες δίνουν στην EXALCO ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, επιτρέποντάς της να συνεχίσει με αισιοδοξία την επέκταση σε νέες αγορές και να ενισχύσει τη θέση της.

Ανάμεσα στα εμβληματικά έργα της εταιρίας, ξεχωρίζει η ανακαίνιση του ξενοδοχείου HILTON στην Αθήνα, όπου χρησιμοποιείται η νέα σειρά minimal συρόμενων συστημάτων SPACE, αναδεικνύοντας την καινοτομία και την ποιότητα των προϊόντων της EXALCO στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Φωτογραφία: Συνάντηση του κου Γιάννη Αστ. Καντώνια, Προέδρου & Δ/νοντος Συμβούλου της EXALCO με τον κο Nikolai Malanowski, Δ/νοντα Σύμβουλο της Γερμανικής Ένωσης Εμπόρων Αλουμινίου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες