ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Αδιάφορη Κυβέρνηση, ακόμη και για τα ΑμεΑ – Δεν ορίζει Δ.Σ. στον “Αριστέα”!»

Τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας εξαιτίας της ολιγωρίας του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τον ορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την διαμαρτυρία της Ένωσης Υπαλληλικού Προσωπικού ο «Αριστεύς», έφερε στη Βουλή με αναφορά της η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.

Όπως σημειώνει η Λαρισαία Βουλευτής στην αναφορά της «ενώ από τις 13/9/2024 έχει καταστεί μη νόμιμη η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου λόγω παρέλευσης τριμήνου με ελλιπή σύνθεση, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει φροντίσει για τον ορισμό νέας διοίκησης. Τούτο μοιραία οδηγεί σε αλυσιδωτά προβλήματα για τους ωφελούμενους, τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια τη λειτουργία του Κέντρου.

Πιο συγκεκριμένα, η έλλειψη ενεργού Διοικητικού Συμβουλίου, αφήνει τους εργαζόμενους εκτεθειμένους, να εκτελούν τα καθήκοντά τους χωρίς την ύπαρξη διοίκησης για συντονισμό και αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων, με άμεση επίπτωση και στους ωφελούμενους και τις οικογένειές τους, οι οποίοι βιώνουν την αβεβαιότητα για τις υπηρεσίες που δικαιούνται. Ακόμα και οι εγγραφές εκπαιδευομένων/περιθαλπομένων έχουν αναγκαστικά παγώσει, αφού οι διαδικασίες δεν μπορούν να ολοκληρωθούν.

Η έλλειψη Δ.Σ. σημαίνει ταυτόχρονα την αδυναμία ορθής λειτουργίας του Κέντρου και των πέντε Δομών του, δομών ανοικτής και κλειστής περίθαλψης. Ήδη οι υπηρεσίες καθαριότητας βρίσκονται σε εκκρεμότητα αφού η σχετική σύμβαση έχει λήξει ενώ άμεσος είναι ο κίνδυνος για ελλείψεις σε φαρμακευτικό υλικό».

Η Ευαγγελία Λιακούλη υπογραμμίζει ότι το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας εξυπηρετεί 350 ωφελούμενους Α.μεΑ. όλων των ηλικιών, προσφέροντας κρίσιμες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας, σε ένα χώρο που βρίσκεται στον πυρήνα του κοινωνικού κράτους. Αποτελεί χρέος της Πολιτείας να διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται αδιατάρακτα στους πολίτες, καθώς και ότι οι εργαζόμενοι δεν θα βιώνουν συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας.

Κατόπιν αυτών, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ζητά από την αρμόδια Υπουργό να προβεί άμεσα στον ορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας σύμφωνα με τη νομοθεσία, ώστε να μην διαταράσσεται η λειτουργία του και την ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών του Υπουργείου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες