ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Κουτσούμπας: Ο τομέας της ψυχικής υγείας διαλύεται από τα αντιλαϊκά μέτρα

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την επίσκεψή του σε εικαστική έκθεση στο “Μποδοσάκειο” Κτήριο, του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Δαφνί), με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυσή του. Ο Γ. Γ. του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι με τα αντιλαϊκά της μέτρα διαλύει τον τομέα της ψυχικής υγείας, και βλάπτει εργαζόμενους και ασθενείς. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αφού ξεναγήθηκε στον χώρο της έκθεσης, συνομίλησε με τους συντελεστές της, αλλά και με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και στη συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής επιβεβαιώνει ότι τα ζητήματα της ψυχικής υγείας μας αφορούν όλους. Αφορούν όλο τον ελληνικό λαό, αφορούν τη νεολαία μας.

Φέτος το καλοκαίρι δώσαμε έναν πολύ μεγάλο αγώνα, έναν αγώνα ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τα θέματα της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης, των προγραμμάτων απεξάρτησης που ουσιαστικά τα διαλύει. Συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα για να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα στη ζωή.

Όση καταστολή κι αν χρησιμοποιήσουν οι κυβερνώντες, το κράτος ενάντια στους εργαζόμενους, ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις τους που υπερασπίζονται το δικαίωμα για τη δημόσια ψυχική υγεία, για τις δημόσιες δομές της ψυχικής υγείας θα πάρουν την απάντησή τους, δεν θα τους περάσει. Αυτοί μόνοι τους οι κυβερνώντες και οι υπόλοιποι και εμείς όλοι μας, μαζί σε αυτόν τον αγώνα να δώσουμε την απάντηση που τους πρέπει».

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις