ΛΑΡΙΣΑ

Ενημερωτική δράση για το δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά» στα Φάρσαλα

Ενημερωτική δράση για το δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά», θα λάβει χώρα στα Φάρσαλα την ερχόμενη Τρίτη 22 Οκτωβρίου.

Από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Λαού θα μοιραστεί έντυπο ενημερωτικό υλικό στους πολίτες, για την σπουδαιότητα του προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από κακοήθεις όγκους στις γυναίκες και είναι η πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες 45 έως 60 ετών. Στη χώρα μας, καταγράφονται πάνω από 5.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού ετησίως.

Ο Οκτώβριος είναι μήνας πρόληψης του καρκίνου του μαστού και στο πλαίσιο αυτό το Δημαρχείο Φαρσάλων θα φωταγωγηθεί το διήμερο 24 και 25 Οκτωβρίου.

Η δράση θα λάβει χώρα από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Φαρσάλων σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων και τη συμμετοχή του Κέντρου Κοινότητας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες