ΛΑΡΙΣΑ

Στο νέο «Leader» θα καταθέσει προτάσεις χρηματοδότησης έργων ο Δήμος Φαρσάλων – Συναντήσεις Εσκίογλου με Τσιάρα, Ζαχαράκη, Παπαγιαννίδη

Ένα σημαντικό εδώ και δεκαετίες χρηματοδοτικό εργαλείο για την αυτοδιοίκηση, το πρόγραμμα «Leader» θα συνεχίσει να ενισχύει τους Δήμους και για την προγραμματική περίοδο 2023 – 2027, με τον Δήμο Φαρσάλων να συμμετέχει με νέες προτάσεις χρηματοδότησης έργων.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων και αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Μάκης Εσκίογλου, έδωσε χθες Παρασκευή το παρών στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Καρδίτσα από την Αναπτυξιακή Καρδίτσας με αντικείμενο την «ανάπτυξη του συνεργατισμού», στην οποία έδωσαν μεταξύ άλλων το παρών ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Τσιάρας, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη και ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Εσκίογλου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα κυβερνητικά στελέχη θέματα που αφορούν την περιοχή των Φαρσάλων, αλλά και ειδικότερα με τον κ. Τσιάρα τις νέες προοπτικές χρηματοδότησης που ανοίγονται μέσα από το καινούριο πρόγραμμα «Leader».

«Η ανακοίνωση της έγκρισης των 50 τοπικών προγραμμάτων Leader για την προγραμματική περίοδο 2023-2027, ύψους 236 εκ. ευρώ από τον κ. Τσιάρα είναι ένα πολύ ευχάριστο νέο, σε μία περίοδο όπου η τοπική αυτοδιοίκηση έχει μεγάλη ανάγκη από πόρους για να αντιμετωπίσει τα πολλά και οξυμένα προβλήματα. Ως Δήμος θα συμμετάσχουμε με προτάσεις χρηματοδότησης που θα αφορούν έργα ουσίας για την περιοχή μας» σημείωσε μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Φαρσάλων.

Το παρών μαζί με τον κ. Εσκίογλου έδωσαν η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Σοφία Χατζηπλή και η Ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου Φαρσάλων, Πολιτικός Μηχανικός, κ. Ηλέκτρα Θελούρα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες