ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Τουλάχιστον 73 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στην πόλη Μπέιτ Λαχία – «Ο απολογισμός φαίνεται υπερβολικός», λέει το Ισραήλ

Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά πλήγματα στην πόλη Μπέιτ Λαχία, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας ανέρχεται σε τουλάχιστον 73, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης στη Γάζα.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολλές γυναίκες και παιδιά, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Ο Μεντχάτ Αμπάς, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, δήλωσε επίσης ότι δεκάδες τραυματίστηκαν και αγνοούνται από τα πλήγματα. Οι γιατροί ανέφεραν ότι τα πλήγματα είχαν στόχο ένα πολυώροφο κτίριο και προκάλεσαν ζημιές σε πολλά σπίτια σε κοντινή απόσταση.

Ο ισραηλινός στρατός ελέγχει τις αναφορές για θύματα από αεροπορική επιδρομή στη βόρεια Γάζα, δήλωσε ισραηλινός αξιωματούχος, χθες, Σάββατο.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι μια προκαταρκτική εξέταση έδειξε ότι οι αριθμοί που δημοσίευσε το γραφείο Τύπου της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς ήταν υπερβολικοί και δεν ταυτίζονταν με τις πληροφορίες που είχε στη διάθεσή του ο ισραηλινός στρατός.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης παρεμποδίζονται από τη διακοπή των τηλεπικοινωνιών και των υπηρεσιών διαδικτύου για δεύτερη ημέρα.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε ότι οι ισραηλινές στρατιωτικές επιδρομές σκότωσαν 35 Παλαιστίνιους σε ολόκληρο τον θύλακα.

«Πρόκειται για έναν πόλεμο γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης. Η κατοχή πραγματοποίησε μια φρικτή σφαγή στην Μπέιτ Λαχίγια», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Χαμάς.

Κάτοικοι και γιατροί δήλωσαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν σφίξει την πολιορκία τους στην Τζαμπάλια, το μεγαλύτερο από τα οκτώ ιστορικά στρατόπεδα του θύλακα, το οποίο περικύκλωσαν στέλνοντας επίσης τανκς στις κοντινές πόλεις Μπέιτ Χανούν και Μπέιτ Λαχία και εκδίδοντας εντολές εκκένωσης των κατοίκων.

Πηγή: Reuters

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις