ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Γιορτάστηκε και φέτος στη Θεσσαλία η «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» και ο Προστάτης του Σώματος, Άγιος Αρτέμιος (φωτό)

Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και φέτος στη Θεσσαλία, για την «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Με μέριμνα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, τελέστηκε σήμερα, 20 Οκτωβρίου 2024, το πρωί, επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Λάρισα, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.κ. Ιερώνυμου.

Παράλληλα, αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου, από τον Αστυνόμο Α’ Πέτρο Παπαδημητρίου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, έλαβε χώρα μικρή δεξίωση στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, ενώ τους προσκεκλημένους υποδέχτηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Θωμάς Καρανάσιος, συνοδευόμενος από την Βοηθό αυτού, Αστυνομική Διευθύντρια Μαρία Κομμάτα και τον Διευθυντή Αστυνομίας Λάρισας, Αστυνομικό Διευθυντή Αγάπιο Χαρακόπουλο, τους οποίους ευχαρίστησαν για την παρουσία τους.

Ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, αντίστοιχα, όπου υποδέχτηκαν τους προσκεκλημένους, ανά πόλη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Ντιζές στον Βόλο, ο Αστυνομικός Διευθυντής

Δημήτριος Μήτραινας στα Τρίκαλα και ο Ταξίαρχος Στυλιανός Μπιλιάλης στην Καρδίτσα.

Παρατέθηκαν, επίσης, μικρές δεξιώσεις σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, μετά το πέρας των δοξολογιών στους Ιερούς Ναούς.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν -κατά περίπτωση- θρησκευτικές, πολιτικές και εισαγγελικές-δικαστικές Αρχές, εκπρόσωποι φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων και σωματείων, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, κοινοτήτων και οργανισμών, εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και πλήθος απόστρατων και εν ενέργεια αστυνομικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φετινές εκδηλώσεις αποκτούν συμβολικό – επετειακό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνονται (40) χρόνια από την ενοποίηση της Ελληνικής Χωροφυλακής με την Αστυνομία Πόλεων και τη μετεξέλιξή τους στο σημερινό Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χρόνια πολλά στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες