ΛΑΡΙΣΑ

Κόκκαλης στη Γιορτή Τσίπουρου: Να δοθεί ξανά το δικαίωμα χρήσης του τσίπουρου στους αμβυκούχους, είναι εκείνοι που έδωσαν προστιθέμενη αξία στο προϊόν

Να αναθεωρηθεί το καθεστώς που απαγορεύει στους μικρούς αποσταγματοποιούς, στους αμβυκούχους, να κάνουν χρήση του όρου «τσίπουρο», γιατί είναι εκείνοι που έδωσαν την μεγάλη προστιθέμενη αξία στο προϊόν, ζήτησε χθες ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, από την Γιορτή Τσίπουρου και Αποσταγμάτων στον Τύρναβο.

Όπως εξήγησε ο κ. Κόκκαλης, «το τσίπουρο είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Είναι ταυτόσημο με την περιοχή του Τυρνάβου και δίνει προστιθέμενη αξία σε όλη την περιοχή. Στηρίζεται και βασίζεται όμως στους μικρούς αποσταγματοποιούς, στους αμβυκούχους αγρότες. Αυτοί έδωσαν αξία και φήμη στο προϊόν, με το μεράκι τους για την απόσταξη και με το πάθος τους για την παραγωγή ενός ποιοτικού προϊόντος που όμοιό του δεν υπάρχει σε όλη τη χώρα. Γι’ αυτό και το δικαίωμα να μπορούν να χρησιμοποιούν τη λέξη τσίπουρο, το οποίο τους αφαιρέθηκε, είναι δίκαιο, νόμιμο και βάσιμο. Οι μικροί αποσταγματοποιοί πρέπει να αξιοποιούν την ονομασία τσίπουρο, γιατί είναι εκείνοι που έδωσαν την προιστιθέμενη αξία στο προϊόν. Οφείλει λοιπόν η πολιτεία να επανεξετάσει το ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψη επίσης και τη σημαντική συνεισφορά αυτών των μικρών παραγωγών στην τοπική οικονομία».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες