ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε η έκθεση «Daniel» των Λαρισαίων φωτορεπόρτερ (φωτό)

Ολοκληρώθηκε η έκθεση «Daniel» των Λαρισαίων φωτορεπόρτερ.

«Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες Λαρισαίους πολίτες που επισκέφτηκαν την ομαδική έκθεση Φωτογραφιών των φωτορεπόρτερ για την κακοκαιρία Daniel και τα επακόλουθα της σε φύση – περιβάλλον, την αστική και αγροτική ζωή των ανθρώπων που ζούνε στην περιοχή μας. Οι επισκέπτες συμμετείχαν ενεργά καταθέτοντας τις εμπειρίες τους από τις εθελοντικές προσπάθειες τους και την καταστροφή που υπέστησαν, τις προσπάθειες επιδιόρθωσης και τα αδιέξοδα τους. Συγκινήθηκαν πολλαπλά, σχολίασαν και συζήτησαν για την έκδηλη ανάγκη της θωράκισης των πόλεων και οικισμών από τις πλημμύρες, καθώς και την ανάγκη αποζημιώσεων από τις καταστροφές που έγιναν στα σπίτια, τις αγροτικές καλλιέργειες τις κοινωνικές δομές και τους εργασιακούς τους χώρους .

Η μαζική προσέλευση των εκατοντάδων Λαρισαίων στο Χατζηγιάννειο στην αίθουσα «Τάκης Τλούπας» είναι το οξυγόνο και η ελπίδα ότι το εγχείρημα της ομαδικής έκθεσης των Λαρισαίων φωτορεπόρτερ, που βίωσαν μαζί τους και τα κατέγραψαν με την δική τους ματιά τον Daniel καθημερινά, μπορεί να επηρεάσει και τα κέντρα εξουσίας αλλά και να αναδείξει την αλληλεγγύη των πολιτών στις δύσκολες στιγμές. Η φωτογραφία μέσα από την φωτοειδησεογραφία μπορεί να εκφράσει και τον κόσμο και τις κοινωνικές ανάγκες του. Δεχτήκαμε πολλές προτάσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση των φωτογραφιών της έκθεσης είτε με κάποια έκδοση είτε με την μεταφορά της σε άλλες πόλεις. Η έκθεση ξεπερνάει και όλους εμάς που συμμετείχαμε ως γεγονός, θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στην θέληση της κοινωνίας παρ’ όλους τους σκοπέλους που καθιστούν δύσκολη μια τέτοια κίνηση.

Πήραμε και ένα μάθημα ότι η συλλογική προσπάθεια μπορεί να πραγματοποιηθεί με επιμονή και συνεργασία για ένα σκοπό κοινωνικό που είναι πάνω από όλους μας και για το καλό όλων.

Τις τελευταίες μέρες είχε με επισκέψεις μεμονωμένων επισκεπτών και ομάδων μεταξύ άλλων όπως.

Την Β’ τάξη του 12ου Γενικού Λυκείου Λάρισας όπου συζήτησαν και συνομίλησαν με τους παρόντες φωτορεπόρτερ για την δουλειά, την μορφή και το περιεχόμενο της έκθεσης και πως συνδυάζονται σε μια θεματική ενότητα.

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τον Σωτήρη Σουλούκο, θεματικό αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και Πολιτισμού, και την Μαρία Γαλλιού, αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας, όπου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συζητήσαμε για τις εικόνες και την σημασία τους.

Από την Δημοτική πινακοθήκη Λάρισας την Ιωάννα Δεληγιάννη, αν. προισταμένη, όπου συζητήσαμε για την ποιότητα των εικόνων και διερευνήσαμε άλλες δυνατότητες αξιοποίησης των φωτογραφιών σε συνεργασία με άλλους εικαστικούς χώρους.

Ευχαριστούμε τον δήμο Λαρισαίων για την στήριξη στην υλοποίηση της έκθεσης καθώς και την αντιδημαρχία Πολιτισμού την παράταση της έκθεσης αίθουσα «Τάκης Τλούπας» στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό του δήμου Λαρισαίων όπου βοήθησε ως χώρος και στην ανάδειξη των εικόνων και στην προσέλευση του κόσμου.

Ως Λαρισαίοι φωτορεπόρτερ κάναμε ένα βήμα παραπάνω στην σύνδεση με την κοινωνία της πόλης αλλά και συνειδητοποιήσαμε και τη σημασία της δουλειάς μας και την συμβολή μας στην ιστορία της πόλης μας για το παρόν και το καλύτερο μέλλον αυτού του τόπου και των κατοίκων της» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες