ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η εξέλιξη που… γεφυρώνει το “χάσμα” Βαγιαννίδη-Παναθηναϊκού

Μπορεί τους προηγούμενους μήνες οι δύο πλευρές να είχαν απομακρυνθεί, όμως η υπόθεση ανανέωσης του διεθνή μπακ παίρνει άλλη τροπή, σύμφωνα με πληροφορίες του ertsports.gr, μετά από μία… εξωτερική παρέμβαση.

Η περίπτωση του Γιώργου Βαγιαννίδη αποτελεί το νέο εξωαγωνιστικό σήριαλ του Παναθηναϊκού. Το συμβόλαιο του 23χρονου ποδοσφαιριστή ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2025, κάτι που σημαίνει πως σε λιγότερο από 2.5 μήνες θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει. Στο “τριφύλλι” την έχουν… πατήσει πολλές φορές με αντίστοιχες περιπτώσεις, με μία εξ αυτών να είναι η αποχώρηση του ίδιου του “Βάγια” το 2020.

Στόχος ήταν να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, όμως μετά τις πρώτες επαφές διαπιστώθηκε οικονομικό κι επικοινωνιακό χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Κάπως έτσι οι συζητήσεις “πάγωσαν” και η διοίκηση της ΠΑΕ επέβαλλε στον Ντιέγκο Αλόνσο να θέσει εκτός πλάνων τον ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες έχει υπάρξει επαναπροσέγγιση, η οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε “happy end”.

Η παρέμβαση-κλειδί

Η εξέλιξη που… γεφυρώνει το “χάσμα” Βαγιαννίδη-ΠαναθηναϊκούΗ εξέλιξη που… γεφυρώνει το “χάσμα” Βαγιαννίδη-Παναθηναϊκού
(EUROKINISSI)

Ο άνθρωπος που έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο παρασκήνιο, μετά από προσωπική πρωτοβουλία, είναι ο Τάκης Φύσσας. Ο θρυλικός παλαίμαχος αμυντικός γνωρίζει πολύ καλά τον Βαγιαννίδη, μιας επί δικών του ημερών στη διεύθυνση της “πράσινης” ακαδημίας είχε γίνει η προαγωγή του παίκτη στην πρώτη ομάδα των Αθηναίων. Για αυτόν το λόγο, αποτελεί ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης στο περιβάλλον του ποδοσφαιριστή.

Ο 51χρονος λοιπόν επιδίωξε και μίλησε με τον νεαρό μπακ, γνωρίζοντας πολύ καλά την κατάσταση, μιας και στο παρελθόν έχει βιώσει αντίστοιχες στιγμές κι εκείνος. Μάλιστα, η μεταξύ τους κουβέντα έγινε, εντελώς τυχαία, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του Αλόνσο για το λόγο που αφήνει τον αθλητή του εκτός αποστολών. Η συγκεκριμένη επαφή αποδείχθηκε καθοριστική στην αλλαγή της στάσης του περιβάλλοντος του διεθνή οπισθοφύλακα.

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν στην επικοινωνία Βαγιαννίδη-Διοίκησης, με τον πρώτο να ξεκαθαρίζει την επιθυμία του να συνεχίσει να φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ακόμα και μετά το τέλος της φετινής σεζόν. Παράλληλα, διαψεύστηκε οποιαδήποτε συζήτηση ή συμφωνία με άλλη ελληνική ομάδα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η επιστροφή του διεθνή αμυντικού στην αποστολή του αγώνα με τον ΟΦΗ, ως ένδειξη καλής θέλησης.

Οι νέες συζητήσεις σε μεταγενέστερο χρόνο

Η εξέλιξη που… γεφυρώνει το “χάσμα” Βαγιαννίδη-ΠαναθηναϊκούΗ εξέλιξη που… γεφυρώνει το “χάσμα” Βαγιαννίδη-Παναθηναϊκού
(INTIME)

Πλέον, αναμένεται νέος κύκλος συζητήσεων και διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, αυτές δεν αναμένεται να γίνουν πολύ σύντομα. Για την ακρίβεια, τοποθετούνται χρονικά κοντά στην επόμενη διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων. Άλλωστε, στον οργανισμό του αθηναϊκού συλλόγου κανείς δεν μπορεί να ασχοληθεί με τέτοια ζητήματα, μόλις λίγες ημέρες μετά τον αδόκητο χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ. Οι δύο “πλευρές” θα κανονίσουν ραντεβού μετά την κηδεία που θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλία στο τέλος του Οκτωβρίου.

Το σημαντικό, που πρέπει να κρατήσουμε από την υπόθεση, είναι πως το 1/2 του χάσματος που υπήρχε γεφυρώθηκε. Ο λόγος για το επικοινωνιακό, το οποίο όμως ήταν και το σημαντικότερο. Πλέον, μένει το οικονομικό, αλλά σίγουρα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, λόγω της κοινής επιθυμίας των δύο πλευρών.//Α.

Πηγή: ertsports.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις