ΛΑΡΙΣΑ

Νίκος Ευαγγέλου: «Πολιτισμικό κόσμημα το Πνευματικό Κέντρο Τσαριτσάνης»

Σε δήλωση του πρώην δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Ευαγγέλου για το Πνευματικό Κέντρο Τσαριτσάνης επισημαίνονται τα εξής:

«Για εμένα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή. Είναι ένα όραμα που γίνεται πραγματικότητα. Αλλά και για την Τσαριτσάνη την γενέτειρα μου, σήμερα γίνεται πράξη ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλει στην διατήρηση και την διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το πνευματικό κέντρο είναι πλέον πραγματικότητα και σήμερα παραδίδεται στους συμπολίτες μου. Είναι ένα έργο που είχε ανάγκη ο τόπος μας.

Στις εκλογές του 2014 υποσχεθήκαμε την ανέγερση του, αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα του πνευματικού κέντρου σε έναν τόπο που θεωρούνταν η πολιτιστική κοιτίδα της τότε επαρχίας Ελασσόνας.

Το πιστέψαμε, το σχεδιάσαμε, εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση του και ακολούθως το δημοπρατήσαμε με ανάδοχο.

Η αναγκαιότητα ήταν μεγάλη.

Έπρεπε πλέον οι πολιτιστικοί σύλλογοι να έχουν την στέγη τους χρησιμοποιώντας το για όλες τις δράσεις τους.

Το Πνευματικό Κέντρο Τσαριτσάνης ήταν ένα όραμα, το οποίο μοιραστήκαμε με τους συνδημότες μας από την πρώτη στιγμή. Οι συνεργάτες μου και εγώ, ο Κώστας Καραγιάννης, ο Μενέλαος Σκάτζος, ο Λάζαρος Χατζηαθανασίου και η Μαρία Βίτκου είμασταν πεπεισμένοι  ότι ήταν αναγκαιότητα και για τον λόγο αυτό ήταν προτεραιότητα μας. Θα τολμούσα να πω ότι ήταν ιστορική αναγκαιότητα,αυτός ο ένδοξος τόπος, η μαρτυρική μας Τσαριτσάνη, να αποκτήσει το δικό της πνευματικό στέκι, τον χώρο που θα φιλοξενήσει την ιστορική της διαδρομή.

Το Πνευματικό μας Κέντρο θα μας ταξιδεύει, στο χθες, θα μαρτυρά για το σήμερα και θα δείχνει τον δρόμο για το αύριο, καθώς αυτή η γνώση θα μεταλαμπαδευτεί στις επόμενες γενιές.

Παλέψαμε για την δημιουργία του, πιστεύοντας ότι θα δώσουμε στον τόπο μας, ακόμα μια αναπτυξιακή προοπτική, αφού όπως μας διδάσκουν οι σοφοί του γένους μας η γνώση της ιστορίας μας… παράγει ένα προϊόν με απίστευτη υπεραξία και δίνει διαχρονικότητα στον πολιτισμό μας.

Με αυτές τις σκέψεις, κοιτώντας αυτό το πολιτισμικό στολίδι, επιτρέψτε μου να εκφράσω την συγκίνηση μου, για αυτό το όνειρο του τότε, που πλέον αποτελεί πραγματικότητα στο σήμερα.

Θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω πρώτα τον πρώην πρόεδρο της κοινότητας, τον αείμνηστο Δημήτρη Σπυράκη που έβαλε τα θεμέλια του κτηρίου πριν 35 ετη. Καθώς θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως για την αμέριστη βοήθεια του τον αείμνηστο κοινοτάρχη Νίκο Τσιμπόλη που δυστυχώς δεν είναι πλέον κοντά μας. Έβαλε και αυτός την δική του σφραγίδα σε αυτή την προσπάθεια.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω και να τιμήσω όλους όσους πίστεψαν στον αγώνα μας, βάζοντας ο καθένας το δικό του “στίγμα” για το πολιτισμικό κόσμημα που παραδίδεται στα παιδιά μας. Αυτό το τόσο σημαντικό έργο που σήμερα εγκαινιάζουμε, θα τους δώσει την δυνατότητα να γίνουν κοινωνοί  της τεράστιας  πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ώστε να μεταδώσουν τα ήθη και τις παραδόσεις που μένουν ζωντανές στο μέλλον και στις επόμενες γενιές.

Αγαπητοί συνδημότες πάντα ήμουν εδώ και πάντα θα είμαι δίπλα σας για να μπορούμε να δημιουργούμε για το τόπο μας.

Σας ευχαριστώ!»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες