ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Εθνικός Ν. Κεραμιδίου καταγγέλλει βανδαλισμούς στο γήπεδο του από τον Πιερικό | Η απάντηση των “ασπρόμαυρων”

Η “νεοφώτιστη” ομάδα της Super League 2 ηττήθηκε εκτός έδρας (1-0) από τον Ηρακλή στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ενώ λίγο νωρίτερα ο άλλος σύλλογος του νομού Κατερίνης που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική κέρδισε άνετα με 7-0 τον Αστέρα Πετριτή με την αναμέτρηση να λαμβάνει χώρα στο γήπεδο του Εθνικού, του οποίου οι κερκίδες βανδαλίστηκαν από οπαδούς του Πιερικού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου, η ομάδα του Γιώργου Κυριαζή καταγγέλλει φθορές στις κερκίδες του γηπέδου της από τους οπαδούς του Πιερικού, στον οποίο παραχώρησε ο Εθνικός το ανανεωμένο γήπεδο του για την αναμέτρηση του κόντρα στον Αστέρα Πετριτή στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Γ΄ Εθνικής.

Ο Πιερικός με ανακοίνωση του δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει της ζημιές, ενώ ευχαρίστησε τον Εθνικό για την φιλοξενία και την παραχώρηση του γηπέδου του στην ομάδα. Τόνισε επίσης ότι τέτοιες ενέργειες δεν συνάδουν με όσα πρεσβεύει ο σύλλογος.

Η ανακοίνωση του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου:

«Πριν από ένα μήνα κάναμε επανασπορά το κεντρικό μας γήπεδο. Αρκετοί γονείς και αθλητές της ομάδας μας, στήριξαν την προσπάθεια αυτή, πηγαίνοντας να προπονηθούν σε άλλα γήπεδα (Ενωσιακό, Β ΔΑΚ). Το κεντρικό γήπεδο αυτή τη βδομάδα ήταν έτοιμο και με χαρά το παραχωρήσαμε στην ομάδα του Πιερικού, χωρίς να το έχει χρησιμοποιήσει η δική μας ομάδα.

Μετά την λήξη του αγώνα της ομάδας μας, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Super League 2, από το Καυτατζόγλειο στάδιο με την ομάδα του Ηρακλή, πήγαμε όπως μετά από κάθε αγώνα στο γήπεδο μας.

Είχαμε νωρίτερα πληροφορηθεί την άνετη επικράτηση του Πιερικού με σκορ 7-0, επί του Αστέρα Πετριτή και αισθανθήκαμε όμορφα που το γήπεδο μας, που ήταν σε άριστη κατάσταση βοήθησε στο αποτέλεσμα αυτό.

Έκπληκτοι αντικρίσαμε τις παρακάτω εικόνες στις κερκίδες του γηπέδου μας.

Αρκετή υπομονή κάναμε, πρώτος εγώ και μαζί με εμένα όλοι η διοίκηση, οι συγχωριανοί μου, οι γονείς των ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας μας, σε συνεχόμενες προσβολές αρκετών “Πιερικών” οι οποίοι αντί να παραδειγματιστούν από την πορεία της ομάδας μας, που με προγραμματισμό, συγκέντρωση στο στόχο, αγάπη για το άθλημα, σεβασμό σε όλες τις ομάδες και στην προσπάθεια που καταβάλουν σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζονται, δεν αρκέστηκαν στις ύβρεις στα site και στα καφενεία τους, θέλησαν να το κάνουν και μέσα στο Χωριό μας, στο γήπεδο μας, όταν μάλιστα έπαιζε αγώνα η ομάδα που νομίζουν πως υποστηρίζουν.

Χρόνια τώρα όλοι αυτοί και πολλοί ακόμη, ανώνυμοι και δυστυχώς επώνυμοι δηλητηριάζουν την κοινωνία της Πιερίας, μικραίνουν την ομάδα της πόλης, τον Πιερικό. Και όσο τον μικραίνουν τόσο μεγαλώνουμε όλες οι ομάδες των Χωριών της Πιερίας.

Στο εξής θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμη διαδικασία, πράξεις λεηλασίας στις Αθλητικές εγκαταστάσεις που χρόνια φροντίζουμε, προσβολές και ύβρεις για την ιστορία του Χωριού που ίδρυσαν οι πρόσφυγες παππούδες μας και με περηφάνια πρεσβεύει ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΈΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ.

Καλώ τους φιλάθλους μας, τους συγχωριανούς μας, τους γονείς των αθλητών της Ακαδημίας μας, ως απάντηση σε όλες αυτές τις προσβολές, να συνεχίζουν να στηρίζουν την προσπάθεια μας, να συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες που κάνουν οι 250 αθλητές, 18 προπονητές, των τμημάτων Κ6, Κ8, Κ10, Κ12, Κ14, Κ15, Κ17, Κ19 και της Επαγγελματική μας ομάδας.

Να τους αγνοήσουμε διότι μόνο αυτό τους αξίζει.

Εύχομαι κάποια στιγμή οι υγιείς άνθρωποι του Πιερικού να κατανοήσουν πως αυτοί οι “άνθρωποι” μικραίνουν τον Πιερικό και όχι τα Χωριά που μεγαλώνουν με την αξία τους.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ NEO FC

Στέλιος Καλαϊτζίδης».

Η απάντηση του Πιερικού:

«Η διοίκηση του ΣΦΚ Πιερικός ευχαριστεί θερμά την διοίκηση του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου για την ευγενική παραχώρηση του γηπέδου της, για την διεξαγωγή της αναμέτρησης με αντίπαλο τον Αστέρα Πετριτή για την 5η αγωνιστική του πρωταθληματος της Γ’ Εθνικής. Επίσης δεσμεύεται για την άμεση αποκατάσταση μικροφθορών που προκλήθηκαν στις κερκίδες και τον περιβάλλοντα χώρο. Οι ενέργειες αυτές μόνο καταδικαστέες είναι και επ’ ουδενί δεν συνάδουν με την ιδέα του Πιερικού».//Π.

Πηγή: ertsports.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις