ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο Λαρισαίος προγνώστης καιρού Φ. Χατζηγρίβας: Πέρασε «ξυστά» από την Ελλάδα νέος «Daniel» που χτύπησε την Ιταλία – Γιατί «μυρίζει… μπαρούτι» μετά τις 27 Οκτωβρίου

Για ένα καιρικό σύστημα που οριακά δεν επηρέασε την χώρα μας και δημιούργησε δυστυχώς φαινόμενα μεγέθους Daniel στη γειτονική Ιταλία, μιλά ο Λαρισαίος καιρικός προγνώστης Φάνης Χατζηγρίβας.

Σε ότι αφορά αυτή την εβδομάδα, εκτιμά ότι θα υπάρξουν φυσιολογικές θερμοκρασίες, ενώ για μετά τις 27 σημειώνει ότι… «μυρίζει μπαρούτι» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για χιονοπτώσεις.

Αναλυτικά έγραψε: «Μπορεί να χρειαζόμαστε βροχές στη χώρα μας κυρίως σε περιοχές που δεν έριξε ούτε σταγόνα από το καλοκαίρι, αλλά θα πρέπει να αισθανόμαστε και πολύ τυχεροί, καθώς το σύστημα που οριακά τελικά την τελευταία στιγμή δεν προσέγγισε τη χώρα μας δημιούργησε σοβαρά προβλήματα τύπου «Ντάνιελ» στην γειτονική μας Ιταλία και κυρίως στο νότο και τη Σικελία, όπου κατά μέσο όρο έριξε πάνω από 500 με 700 χιλιοστά βροχής, και σε μερικές περιπτώσεις 900 και πάνω. Μάλιστα, το σύστημα δεν θα τους αφήσει εύκολα.

Θυμίζω ότι σε περιοχές του Πήλιου (Μαγνησία) επί Ντάνιελ είχαμε περίπου 800 χιλιοστά μέσα σε λίγες ώρες…

Έτσι λοιπόν όσοι φίλοι θέλουν τουλάχιστον ποτιστικές βροχές (αγρότες), θα χρειαστεί να περιμένουν να δούμε τι θα γίνει μετά την 27η του μήνα, καθώς και κυρίως στο πρώτο πενθήμερο, αρχές Νοέμβρη που τα πράματα φαίνονται πιο ευνοϊκά, όχι μόνο για βροχές, αλλά και για χαμηλές θερμοκρασίες με χιόνια μάλιστα σε χαμηλότερα υψόμετρα και πάντα ορεινά.

Η δικιά μου καιρική προσέγγιση για το σύστημα που επηρεάζει την Ιταλία, ήταν εξ αρχής για οριακό επηρεασμό της χώρας μας, με πιθανή προέκταση, κάτι το οποίο σχεδόν επαληθεύτηκε, αν και περιμέναμε τουλάχιστον σε Ιόνιο και δυτικά έντονα φαινόμενα που τελικά δεν ήρθαν. Σε γενικές γραμμές ήταν δύσκολη εκτίμηση κίνησης του…

Για την νέα εβδομάδα φαίνεται ότι θα κινηθούμε σε φυσιολογικές θερμοκρασιακές τιμές, με αρκετό κρύο όμως το πρωί, καθώς θα βιώσουν μονοψήφιες τιμές αρκετές πεδινές περιοχές, όχι μόνο της βόρειας χώρας, αλλά και της κεντρικής, το μπουφάνακι πρωινά και απογεύματα θα είναι πολύτιμο, όπως και τα γυαλιά ηλίου τις θερμές ώρες, καθώς η ηλιοφάνεια σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα είναι γεγονός…

Μένει μόνο να δούμε τελικά έστω και οριακά, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αν θα μας επιτρέψει να χαρούμε την εθνική επέτειο με ηλιοφάνεια, ή με αρκετές βροχές, μιας και όπως έγραψα παραπάνω αρχίζει από την 27η και μετά να μυρίζει μπαρούτι… Κοντή γιορτή που λένε…»

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες