Συνταγές
Τα πιο εύκολα και γρήγορα γλυκά για του Αγίου Δημητρίου
Τα καλύτερα γλυκά για του Αγίου Δημητρίου. Αν γιορτάζεις και δεν ξέρεις τι να κεράσεις στο γραφείο ή τους φίλους σου σε μια μάζωξη στο σπίτι, είσαι στο σωστό μέρος. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις χρήματα για να αγοράσεις έτοιμα γλυκά, αφού με λίγα υλικά μπορείς να δημιουργήσεις τα καλύτερα!
Σου βρήκα τα πιο εύκολα και γρήγορα, αλλά πάντα γευστικά, γλυκά για την ημέρα του Αγίου Δημητρίου. Αυτά τα γρήγορα γλυκά θα σου λύσουν τα χέρια και θα ξετρελάνουν τους πάντες.
Γλυκά για του Αγίου Δημητρίου: Σοκολατένιο γλυκό με 2 υλικά
- 400 gr κουβερτούρα (ό,τι θέλεις, λευκή, γάλακτος, μαύρη)
- 500 Gr ζαχαρούχο γάλα
- Μπορείς να προσθέσεις είτε τριμμένο μπισκότο, ξηρούς καρπούς, τρουφάκι, καρύδια, ότι σου αρέσει προαιρετικά
ΓΛΥΚΟ ΜΕ 2 ΥΛΙΚΑ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ:
Όταν λέμε 2 υλικά, το εννοούμε και όταν λέμε 5 λεπτά, δεν το εννοούμε το έχεις έτοιμο σε πολύ λιγότερο από 5 λεπτά!
- Λαδώνουμε το ταψί μας.
- Τοποθετήστε το ζαχαρούχο γάλα και τη σοκολάτα σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και την σοκολάτα.
- Βαζουμε το μπολ στα μικροκύματα για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
- Μόλις λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί πλήρως.
- Ρίχνουμε το μείγμα ταψί και λειαίνουμε την κορυφή με μια σπάτουλα.
- Βάζουμε στο ψυγείο να δέσει για 2-3 ώρες.
- Πριν το βάλεις στο ψυγείο αν θέλεις προσθέτεις από πάνω ένα οποιοδήποτε toping ή αν θέλεις βάζεις πχ ξηρούς καρπούς και τα ανακατώνεις με το υπόλοιπο μείγμα.
Γλυκά για του Αγίου Δημητρίου: Ατομικά ρολάκια Γαλακτομπούρεκο
Υλικά Για το Φύλλο
- 200 γρ. Βούτυρο γάλακτος (Αιγοπρόβειο)
- 2 πακέτα φύλλο κρούστας Βηρυτού
Υλικά για την κρέμα
- 176 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
- 300 γρ. Ζάχαρη
- 700 ml φρέσκο πλήρες γάλα
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 4 αβγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 150 γρ. Βούτυρο φρέσκο
- 2 βανίλιες σε σκονη
- ξύσμα από ένα λεμόνι
Για το σιρόπι:
- 700 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
- 2 κ.τ.σ σιρόπι γλυκόζης
- 1 ξύλο κανέλα
- φλούδα ενός λεμονιού
- 1 κουταλιά χυμός λεμόνι
Πώς Να Φτιάξετε Ατομικά Μπουρεκάκια Γαλακτομπούρεκο
- Βάζουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε για 4 λεπτά το σιρόπι μας (από την ώρα που αρχίσει ο βρασμός τα 4 λεπτά) και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφήνοντας το σιρόπι μας να κρυώσει.
- Παίρνουμε το ταψί μας και το βουτυρώνουμε καλά τον πάτο με ένα πινέλο κουζίνας του και τα πλαϊνά του.
- Κόβουμε τα φύλλα σταυρωτά στα 4 .
- Ξεκινάμε τώρα να φτιάξουμε την κρέμα μας.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα απο το λεμόνι και ανοίγοντας το μάτι της κουζίνας στο χαμηλό τα ανακατεύουμε καλά.
- Παίρνουμε τα αβγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
- Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ να γίνουν καλή μαρέγκα
- Σε ένα μπολ χωριστά χτυπάμε τους κρόκους με σύρμα.
- Ενώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα με τους κρόκους μέσα στο μπολ (απαλά να μην μας κόψει η μαρέγκα).
- Αδειάζουμε το μίγμα από το μπολ στην κατσαρόλα σιγά σιγά ανακατεύοντας το με μια ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια κυκλικά και προς το κέντρο τις κατσαρόλας μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αρχίζει να πήζει η κρέμα μας να γίνει παχύρευστη, βελούδινη, αφράτη και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Λιώνουμε το αιγοπρόβειο βούτυρο.
- Βάζουμε ενα φύλλο κάτω στον πάγκο (το 1/4 δηλαδή) βουτυρώνουμε και απο πάνω συνεχίζουμε με ακόμη 3,θελουμε στο σύνολο 4 βουτυρώμενα φύλλα.
- Βάζουμε λίγη κρύα γέμιση κάτω στο κέντρο,κλείνουμε αριστερά δεξιά προς την γέμιση και ρολά ρούμι.
- Έτσι η γέμιση μένει εσωτερικά και δεν μπορεί να φύγει αριστερά δεξιά,να τα τυλίγετε αφράτα όχι σφιχτό τύλιγμα, τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Περιχύνουμε με μπόλικο βούτυρο την επιφάνεια και μετά ραντίζουμε επίσης με μπόλικο νερό μην το φοβάστε.
- Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για 45 λεπτα η και μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
- Mόλις βγει το γλυκό μας από το φούρνο και είναι καυτό παίρνουμε το σιρόπι μας που έχει κρυώσει και με ένα κουτάλι της σούπας αρχίζουμε να το ρίχνουμε σιγά σιγά επάνω στα φύλλα. Σημαντικό να βραχούν καλά τα φύλλα μας με το σιρόπι.
- Aφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό μας και φυσικά να πιει και το σιρόπι του (προσοχή δεν το σκεπάζουμε γιατί θα μας χαλάσει η τραγανή υφή του φύλλου).
Γλυκά για του Αγίου Δημητρίου: Μους σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Υλικά για Μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη:
- 165 g σοκολάτα κουβερτούρα
- 2,5 g φύλλα ζελατίνης
- 140 g γάλα
- 250 g κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Μους σοκολάτας με σοκολάτα γάλακτος – Υλικά:
- 165 γρ κουβερτούρα γάλακτος
- 2,5 γρ φυλλα ζελατίνης
- 140 γρ γάλα
- 250 ml κρέμα γάλακτος 35%
The post Τα πιο εύκολα και γρήγορα γλυκά για του Αγίου Δημητρίου appeared first on Πέτρος Συρίγος.
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ: