ΛΑΡΙΣΑ

Εσκίογλου: Να διατηρηθούν οι μνήμες του έπους του ’40 ως άσβεστη φλόγα

«Να διατηρηθούν οι μνήμες του έπους του ’40 ως άσβεστη φλόγα στις νεότερες γενιές, στα παιδιά που με τη γνώση του τότε, θα κληθούν να δημιουργήσουν μία κοινωνία καλύτερη από εκείνη που θα τους παραδώσουμε εμείς». Τα παραπάνω σημειώνει μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του για τη σημερινή εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Δήμαρχος Φαρσάλων και Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας κ. Μάκης Εσκίογλου.

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Εσκίογλου: «Το έπος του ’40 αποτελεί ένα διαχρονικό παγκόσμιο μνημείο ανδρείας, αυταπάρνησης, ηρωισμού και εθνικού μεγαλείου. Οι ιστορικοί του μέλλοντος κατέγραψαν το «Όχι» που είπε ο Ελληνικός λαός απέναντι στον κατακτητή, ως μοναδικό σύμβολο υπερηφάνειας και αντίστασης απέναντι στον ναζισμό και τον φασισμό που σάρωναν τότε την Ευρώπη.

Τιμάμε και φέτος τη θυσία των προγόνων μας και δεν ξεχνάμε πως δική μας σπουδαία αποστολή, είναι να μην ξεχνάμε, να έχουμε πάντα στη σκέψη μας πως για να μη ζήσουμε ξανά έναν τόσο οδυνηρό πόλεμο, θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος, αλλά και να στεκόμαστε πάντα στο ύψος των περιστάσεων.

Είναι τέλος, ακόμη σημαντικότερο, αυτές οι μνήμες να διατηρηθούν ως άσβεστη φλόγα στις νεότερες γενιές, στα παιδιά που με τη γνώση του τότε, θα κληθούν να δημιουργήσουν μία κοινωνία καλύτερη από εκείνη που θα τους παραδώσουμε εμείς.

Χρόνια πολλά Ελληνίδες, Έλληνες!»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες