ΛΑΡΙΣΑ

Κόκκαλης για το έπος του ‘40: Με αυτοκριτική να αποφύγουμε τα θανάσιμα λάθη του παρελθόντος

Τις εκδηλώσεις στα Φάρσαλα, για την σημερινή Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου1940, παρακολούθησε ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Μετά το πέρας αυτών, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ένα ιστορικό ορόσημο για την πορεία ολόκληρου του κόσμου. Ένα ορόσημο στο οποίο εξέχουσα θέση κατέχει η Ελληνική εποποιΐα η οποία σήμερα διδάσκεται σε όλα τα πανεπιστήμια διεθνώς, αλλά πολύ περισσότερο συνεχίζει να εμπνέει ιδανικά και αξίες που τόσο έχει ανάγκη η ανθρωπότητα, αν θέλει να πορευτεί με ενότητα, φιλαλληλία και σεβασμό στο ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας.

Δυστυχώς όλα τα παραπάνω παραμένουν διαπιστώσεις και ευσεβείς πόθοι τόσες δεκαετίες μετά το θλιβερό κεφάλαιο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που άφησε πίσω του τη μελανότερη κηλίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Τα κανόνια του πολέμου ηχούν παντού γύρω μας. Οι ακραίες φωνές έχουν και πάλι επιστρέψει και εμφανίζονται στις μάζες ως «σανίδες σωτηρίας» απέναντι σε ένα διεθνές πολιτικό σύστημα που έχει αποτύχει παταγωδώς να φέρει σε πέρας την αυτονόητη αποστολή της ασφάλειας και της ευημερίας των πολλών.

Αντί λοιπόν να ξορκίζουμε τα όσα ακραία συμβαίνουν σήμερα δίπλα μας, καλό θα ήταν να ασκήσουμε πρωτίστως αυτοκριτική για το τί εμείς προσφέραμε ή όχι ως χρήσιμη υπηρεσία, για να αποφύγουμε τα θανάσιμα λάθη του παρελθόντος. Η σημερινή ημέρα είναι η πλέον κατάλληλη, για να μας το υπενθυμίσει αυτό…

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες