Συνταγές
Ζουμερό ψαρονέφρι στο τηγάνι με πουρέ κολοκύθας
.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{display:block}.tdi_2 .tdc-columns{width:100%}
.tdi_4{vertical-align:baseline}.tdi_4>.wpb_wrapper,.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_4>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_4>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}
Λαχταριστό ψαρονέφρι στο τηγάνι με πουρέ κολοκύθας για να μπείτε άμεσα στο Χάλογουιν mood. Το ψαρονέφρι είναι ένα από τα πιο ζουμερά και νόστιμα κομμάτια κρέατος που μπορείτε να απολαύσετε. Σε συνδυασμό με τον βελούδινο πουρέ κολοκύθας, δημιουργεί ένα πιάτο μοναδικό και απολαυστικό, ιδανικό για τραπέζι και γιορτές!
Εδώ θα βρείτε πώς να το προετοιμάσετε με τον πιο απλό και γρήγορο τρόπο, χωρίς να χρειάζεστε κάποια ιδιαίτερη δεξιοτεχνία στη μαγειρική. Να είστε σίγουροι πώς αυτή την συνταγή θα την κάνετε πιο συχνά από όσο πιστεύατε!
Υλικά για το ψαρονέφρι στο τηγάνι
- 600γρ ψαρονέφρι
- 4 κλ δενδρολίβανο
- 4 κ.σ. Αλεύρι
- 100 ml ελαιόλαδο
- 60 ml ξύδι βαλσαμικο
- 4 σκ σκόρδο
- 100 ml κρασί λευκό
- 100 ml ζωμό λαχανικών
- Αλάτι πιπέρι
Για τον Πουρέ κολοκύθας
- 2 κιλά κολοκύθα
- 150 γρ βούτυρο
- 150 γρ κρέμα γάλακτος
- 150 γρ παρμεζάνα
- 1 κ.γ. Κοφτό μοσχοκάρυδο
- Αλάτι πιπέρι
.tdi_6,.tdi_6 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_6,.tdi_6 .tdc-columns{display:block}.tdi_6 .tdc-columns{width:100%}
.tdi_8{vertical-align:baseline}.tdi_8>.wpb_wrapper,.tdi_8>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_8>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_8>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_8>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}
Ψαρονέφρι στο τηγάνι με πουρέ κολοκύθας: Εκτέλεση της συνταγής
- Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μενταγιόν περίπου 3 εκατοστά με το χέρι πιέζουμε προς τα κάτω το κάθε κομμάτι για να απλωθεί αλατοπιπερώνουμε τα περνάμε από αλεύρι τινάζουμε να φύγει το επιπλέον αλεύρι.
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όταν ανέβει σε θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε το ψαρονέφρι και από τις δύο μεριές προσθέτουμε το δενδρολίβανο στο τηγάνι και τα σκόρδα ολόκληρα όπως είναι.
- όταν είναι έτοιμο και από τις δύο μεριές αφαιρούμε τα σκόρδα και το δεντρολίβανο σβήνουμε με το κρασί πρόσθετο το βαλσαμικο αφήνουμε να κάνει μια συβραση 30 δευτερόλεπτα βγάζουμε το ψαρονέφρι στο πιάτο προσθέτουμε ζωμό λαχανικών και όταν η σάλτσα πήξει περιχύνουμε το ψαρονέφρι και γαρνίρουμε με φρέσκο δεντρολίβανο.
- Μετά κόβουμε τις κολοκύθες ή την μια μεγάλη κολοκύθα στη μέση και ή την βάζουμε κομμένη στην μέση και την ψήνουμε χωρίς τους σπόρους ή την κόβουμε σε κομμάτια.
- Βάζουμε τα κομμάτια κολοκύθας σε ταψί με 1 φλιτζάνι νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε. Για 45 λεπτά έως. 60 έως ότου η κολοκύθα να ειναι μαλακή και να τρυπιέται με ενα πηρούνι.
- Πρέπει ο πολτός να είναι ζεστός. Αν είναι κρύος τον ζεσταίνω μπεν μαρι. Όπως είναι ζεστός ξεκινάμε με την κρέμα γάλακτος και αυτή ζεστή. Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια να είναι κρύο και προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο και την παρμεζάνα.
- Τελειώνουμε με το μοσχοκάρυδο το αλάτι και το πιπέρι!!
The post Ζουμερό ψαρονέφρι στο τηγάνι με πουρέ κολοκύθας appeared first on Πέτρος Συρίγος.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις