Συνταγές
Λαχταριστό πενιρλί με αυγό, τυρί και σουτζούκι
.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{display:block}.tdi_2 .tdc-columns{width:100%}
.tdi_4{vertical-align:baseline}.tdi_4>.wpb_wrapper,.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_4>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_4>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}
Το πενιρλί με αυγό, τυρί και σουτζούκι είναι ένας συνδυασμός παράδοσης και μοντέρνας γαστρονομίας. Φτιάξτε το στο σπίτι και εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας με μια γεύση που φέρνει το άρωμα της Ανατολής στο τραπέζι σας.
Το πενιρλί, άλλωστες, είναι μια παραδοσιακή λιχουδιά και όλοι μας αγαπάμε. Με την ιδιαίτερη σχήμα βαρκούλας και τη γευστική του γέμιση, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής και μικρασιατικής γαστρονομίας. Οι παραλλαγές του είναι το ίδιο γευστικές και λαχταριστές!
Υλικά για σπιτικό πενιρλί με αυγό
Για την ζύμη
- 550 γρ αλεύρι σκληρό
- 360 γρ χλιαρό νερό
- 25 γρ φρέσκια μαγιά ή 9 γρ ξηρή
- 1 κ.τ.γ κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.τ.γ αλάτι
- 1 κρόκο αυγού
Για τη γέμιση
- 460 γρ. τυρί Regato
- 200 γρ λουκάνικο σουτζούκι
- Μισό ματσάκι μαϊντανό
- 4 αυγα
- 80 γρ βούτυρο
- 1 κ.τ.γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το ψήσιμο
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κ.τ.σ γάλα
.tdi_6,.tdi_6 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_6,.tdi_6 .tdc-columns{display:block}.tdi_6 .tdc-columns{width:100%}
.tdi_8{vertical-align:baseline}.tdi_8>.wpb_wrapper,.tdi_8>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_8>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_8>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_8>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}
Πενιρλί με αυγό, τυρί και λουκάνικο σουτζούκι: Εκτέλεση της συνταγής
- Αρχικά ρίχνουμε μισό ποτήρι χλιαρό νερό και όλη τη ζάχαρη σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα τη μαγιά.
- βαζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλάτι, τη μαγιά με το χλιαρό νερό και την ζαχαρη και ζυμώνουμε καλά για 10-15 λεπτά.
- Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, τη σκεπάζετε με ένα πανί και την αφήνετε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Χωρίζουμε την ξεκούραστη ζύμη σε 4 κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι πλάτους 8-9 εκ. με έναν πλάστη. Σηκώστε τις μακριές άκρες της πίτας ελαφρώς προς τα πάνω και πιέστε και τις δύο άκρες.
- Αφήστε το να ξεκουραστεί για άλλα 15 λεπτά.
- Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι.
- Πασαλείβουμε το βούτυρο με ένα πινέλο το εσωτερικό των πιτών και μοιράζουμε το τυρί ομοιόμορφα σε όλα τα πενιρλί (120 γρ. στο κάθε ένα) .
- Αραδιάζουμε τις λεπτές φέτες από το σουτζούκι (50 γρ. στο κάθε ένα )
- σπάζουμε από 1-2 αυγά στο κάθε ένα
- Αλείφουμε τις άκρες από τα πενιρλί με κρόκο αυγού και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν.
- Μπορείτε να σερβίρετε το πενιρλί πασπαλισμένο με μαϊντανό.
The post Λαχταριστό πενιρλί με αυγό, τυρί και σουτζούκι appeared first on Πέτρος Συρίγος.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις