Συνταγές

Κινέζικο stir fry με μοσχαράκι και noodles

.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{display:block}.tdi_2 .tdc-columns{width:100%}

.tdi_4{vertical-align:baseline}.tdi_4>.wpb_wrapper,.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_4>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_4>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}

Το κινέζικο stir fry με μοσχαράκι και noodles είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γρήγορο, υγιεινό και γευστικό γεύμα. Αν σας αρέσει η ασιατική κουζίνα, το Κινέζικο Stir Fry με μοσχαράκι και noodles είναι η τέλεια συνταγή για εσάς.

Δοκιμάστε το σήμερα και απολαύστε έναν συνδυασμό από αρώματα και υφές που θα εντυπωσιάσουν!

Υλικά για το κινέζικο stir fry με μοσχάρι

  • 400 γρ Μοσχαράκι γάλακτος κόντρα ή φιλέτο
  • 400 γρ Noodles αυγού
  • 1 πράσινη πιπέρια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 λευκό κρεμμύδι
  • 1 ρίζα τζίντζερ
  • 2 καρότα
  • 3 κρεμ. πράσινα (φρέσκο)
  • 5 κ.τ.σ σόγια σως
  • 2 κ.τ.σ σισαμέλαιο
  • 2 ½ κ.τ.σ κορν φλαουρ
  • αλάτι
  • Ζωμό κοτόπουλο
  • 300 ml νερό
  • 1 κ.τ.σ μέλι
  • Σουσάμι

.tdi_6,.tdi_6 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_6,.tdi_6 .tdc-columns{display:block}.tdi_6 .tdc-columns{width:100%}

.tdi_8{vertical-align:baseline}.tdi_8>.wpb_wrapper,.tdi_8>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_8>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_8>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_8>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}

Stir Fry με μοσχάρι και noodles: Εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

  1. Κόβουμε το μοσχαράκι σε λεπτές λωρίδες. Χρησιμοποιούμε είτε φιλέτο είτε κόντρα.
  2. Το μαρινάρουμε με λίγο αλάτι, άσπρο πιπέρι, μια κουταλιά της σούπας σκούρο σουσαμόλαδο ( ασιατικό) ένα αυγό και δυο κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ. Το ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
  3. Βράζουμε τα Noodles σε νερό που χοχλάζει για 4 λεπτά
  4. Σε δυνατή φωτιά βάζουμε  στο wok 70μλ ηλιέλαιο και περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά και να βγάλει καπνό,  χαμηλώνουμε την φωτιά στο ήμισυ και ρίχνουμε το μοσχαράκι και το κάνουμε stir fry για 3 λεπτά η έως ότου πάρει ένα ανοικτό χρώμα.
  5. Το βγάζουμε και το αφήνουμε σε ένα πιάτο
  6. Μετά στο wok βάζουμε αλλά 70μλ ηλιέλαιο και σοτάρουμε το σκορδο ( 2 σκελίδες ψιλοκομμένες), το Τζίντζερ ( 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο) ένα μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε μισοφέγγαρα και πάχους 1 πόντου.
  7. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και σβήνουμε με μια κούπα ζωμό κοτόπουλου. Όταν βράσει προσθέτουμε τα Noodles  και τα μαγειρεύουμε για αλλά 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  8. Προσθέτουμε και το μοσχαράκι που είδη έχουμε ψήσει και συνεχίζουμε το μαγείρεμα stir fry για αλλά 2 λεπτά.
  9. Βάζουμε σε ένα μπολ μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη, μια κουταλιά του γλυκού κορν φλαουρ, λίγο λευκό πιπέρι, μια κουταλιά της σούπας σουσαμόλαδο και 3 κουταλιές της σούπας Σόγια σως .
  10. Τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στα Noodles με το μοσχαράκι και τα λαχανικά.
  11. Ψήνουμε Stir fry για αλλά 2 λεπτά η έως ότου δέση η σάλτσα και καλύψει τα noodles.
  12. Σερβίρουμε τα Noodles πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι (μόνο το πράσινο μέρος)

.tdi_10,.tdi_10 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_10,.tdi_10 .tdc-columns{display:block}.tdi_10 .tdc-columns{width:100%}

.tdi_12{vertical-align:baseline}.tdi_12>.wpb_wrapper,.tdi_12>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_12>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_12>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_12>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}

Τι είναι το Stir Fry;

Το Stir Fry είναι μια δημοφιλής μέθοδος μαγειρέματος στην ασιατική κουζίνα που περιλαμβάνει γρήγορο τηγάνισμα σε υψηλή θερμοκρασία. Στην Κίνα, αυτό το στυλ μαγειρέματος ονομάζεται “chǎo” και έχει γίνει δημοφιλές παγκοσμίως για την ταχύτητα και τη νοστιμιά του.

The post Κινέζικο stir fry με μοσχαράκι και noodles appeared first on Πέτρος Συρίγος.

Πηγή: petros-syrigos.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις