Συνταγές
«Ξεμαλλιασμένη» τυρόπιτα κανταΐφι με 3 μόνο τυριά
.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{display:block}.tdi_2 .tdc-columns{width:100%}
.tdi_4{vertical-align:baseline}.tdi_4>.wpb_wrapper,.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_4>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_4>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}
Η καταΐφι τυρόπιτα είναι μια μοναδική παραλλαγή της παραδοσιακής τυρόπιτας, που συνδυάζει την τραγανότητα του κανταιφιού με τη βελούδινη γεύση της γέμισης τυριών σε μια πίτα.
Είναι μια ιδανική επιλογή για επίσημα τραπέζια, οικογενειακές συγκεντρώσεις ή απλώς για μια νόστιμη απόλαυση στο σπίτι. Η «ξεμαλλιασμένη» τυρόπιτα με κανταΐφι, όπως θα την ονομάσουμε λόγω της εμφάνισής της, θα εντυπωσιάσει τους πάντες!
Υλικά για την τυρόπιτα καταίφι
- 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
- 300 γρ φέτα
- 200 γρ Μανούρι τριμμένο
- 300 γρ ανθότυρο
- 2 αυγά
- 200 γρ βούτυρο
- 30 γρ βούτυρο (για το άλειμμα του ταψιού)
- 250 γρ κρέμα γάλακτος
- 150 γρ γάλα + 2 αυγά (μείγμα για να περιχύσουμε το κανταΐφι πριν το ψήσουμε)
.tdi_6,.tdi_6 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_6,.tdi_6 .tdc-columns{display:block}.tdi_6 .tdc-columns{width:100%}
.tdi_8{vertical-align:baseline}.tdi_8>.wpb_wrapper,.tdi_8>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_8>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_8>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_8>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}
Τυρόπιτα καταίφι: Εκτέλεση της συνταγής
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα τυριά τριμμένα (φέτα, μανούρι και ανθότυρο).
προσθέτουμε και 50 γρ βούτυρο λιωμένο, τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το κανταΐφι. - Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι, το “ξάνουμε” πολύ καλά και το χωρίζουμε στη μέση.
- Βάζουμε τη μισή ποσότητα κανταΐφι από το κανταΐφι σε σένα βουτυρωμένο πυρέξ (30*40cm ή 25*35 cm) και ραντίζουμε με την μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο.
- Το στρώνουμε στον πάτο του το μισό από το “ξασμένο” κανταΐφι, πατώντας το λίγο με την παλάμη μας.
- Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα των τυριών και το απλώνουμε να πάει ισόποσα παντού.
- Τοποθετούμε το άλλο μισό κανταΐφι, σκεπάζονταας τα τυριά και περιχύνουμε ώστε να πάει παντού το λιωμένου βούτυρο.
- Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά σε ένα μπολ, περιχύνουνε όλο το κανταΐφι.
- Σκεπάζουμε την πίτα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και περιμένουμε να φουσκώσει το μείγμα.
- Στη συνέχεια ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου (σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο).
- Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και την ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να την δούμε να παίρνει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
The post «Ξεμαλλιασμένη» τυρόπιτα κανταΐφι με 3 μόνο τυριά appeared first on Πέτρος Συρίγος.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις