Συνταγές

Κις λορέν με τυριά και λουκάνικο για όλες τις ώρες της ημέρας!

.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{display:block}.tdi_2 .tdc-columns{width:100%}

.tdi_4{vertical-align:baseline}.tdi_4>.wpb_wrapper,.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_4>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_4>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}

Η Κις Λορέν είναι μια κλασική γαλλική πίτα, που συνδυάζει την κρεμώδη υφή της κρέμας και των αυγών με το λουκάνικο. Είναι ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της γαλλικής κουζίνας και αγαπημένο ορεκτικό ή κυρίως πιάτο για πολλές περιστάσεις.

Μπορείς να την φτιάξεις για συνοδευτικό σε κάθε τραπέζι και να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου. Πρόσθεσε λουκάνικο για να την κάνεις ακόμα πιο ξεχωριστή και χορταστική, μιας και στη κλασική συνταγή επιλέγουμε το μπέικον!

Υλικά για την κις λορέν

  • 1 έτοιμη ζύμη για τάρτα
  • 15 γρ βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ λουκάνικο κομμένο σε κομμάτια του ½ εκτ.
  • 4 αυγά μεγάλα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι & πιπέρι
  • 200 γρ. τριμμένο τυρί γραβιέρα

Γαρνίρισμα (προαιρετικά):

 

80 γρ λουκάνικο κομμένο σε λεπτές ροδέλες μαγειρεμένες μέχρι να ροδίσουν

κις λορέν
κις λορέν με λουκάνικα

.tdi_6,.tdi_6 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_6,.tdi_6 .tdc-columns{display:block}.tdi_6 .tdc-columns{width:100%}

.tdi_8{vertical-align:baseline}.tdi_8>.wpb_wrapper,.tdi_8>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_8>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_8>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_8>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}

Quiche Lorraine: Εκτέλεση της συνταγής

  1. Σε μια φόρμα 26 εκ βάζουμε την ζύμη και τριπάκι με πιρούνι,βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και βάρος και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  2. Έπειτα βγάζουμε την ζύμη,αφαιρούμε το βάρος και όπως ειναι ζεστό απλώνουμε λίγο κρόκο αυγού με ένα πινέλο,αυτο βοηθάει στο να μην πανιάσει η τάρτα μας.

Για την γέμιση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C) ή στους 180C (με ανεμιστήρας).
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λουκάνικο.
  3. Μαγειρέψτε μέχρι το λουκάνικο να γίνει ανοιχτό χρυσό.
  4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ στρωμένο με χαρτί κουζίνας και αφήστε το να κρυώσει.

Μείγμα αυγών:

  1. Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάμε να ενωθούν.

Συναρμολόγηση και ψήσιμο:

  1. Τοποθετήστε τη φόρμα κις με την ψημένη κρούστα κις στο δίσκο. Διασκορπίζουμε ομοιόμορφα το κρύο λουκάνικο.
  2. Διασκορπίστε ομοιόμορφα το τυρί από πάνω.
  3. Προσθέσετε προσεκτικά το μείγμα των αυγών από πάνω.
  4. Πασπαλίσετε λίγο από το τυρί
  5. Ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  6. Το κέντρο θα πρέπει να κινείται ακόμα.
  7. Γαρνίρετε με τις τραγάνες ροδέλες του λουκάνικου στην επιφάνεια της Κις
  8. Ξεκουράζουμε για 10 λεπτά πριν το βγάλουμε από το ταψί για να το κόψουμε και να το σερβίρουμε.
  9. Το συνοδεύουμε με Ντοματοσαλάτα με πράσινη πιπεριά.
κις λορέν
κις λορέν

The post Κις λορέν με τυριά και λουκάνικο για όλες τις ώρες της ημέρας! appeared first on Πέτρος Συρίγος.

Πηγή: petros-syrigos.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις