Συνταγές

Χοιρινή καπνιστή μπριζόλα στο φούρνο με μέλι και σάλτσα βαλσάμικου

.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{display:block}.tdi_2 .tdc-columns{width:100%}

.tdi_4{vertical-align:baseline}.tdi_4>.wpb_wrapper,.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_4>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_4>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}

Αν ψάχνετε για μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας, η χοιρινή καπνιστή μπριζόλα στο φούρνο με μέλι και σάλτσα βαλσάμικου είναι ιδανική. Πρόκειται για ένα πιάτο που συνδυάζει γλυκές και πικάντικες νότες με έναν μοναδικό τρόπο.

Υλικά για την καπνιστή μπριζόλα

  • 3 φέτες από την καπνιστή μπριζόλα κομμένες σε 3 εκατοστά πάχος
  • 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.τ.σ μέλι

Για τα ντοματίνια Confit

  • 15 ντοματίνια
  • 1 κγ μέλι
  • 1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι,πιπέρι

Για την σάλτσα Βαλσάμικου

  • 130 ml κρέμα βαλσάμικου
  • 130 ml μουστάρδα
  • 1 σκ σκόρδο
  • 1 κ.τ.γ θυμάρι ξερό σε πούδρα
  • 130 ml ελαιόλαδο
  • Αλατι και πιπερι
χοιρινή μπριζόλα καπνιστή
χοιρινή μπριζόλα καπνιστή με ντοματίνια και βαλσάμικο

.tdi_6,.tdi_6 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_6,.tdi_6 .tdc-columns{display:block}.tdi_6 .tdc-columns{width:100%}

.tdi_8{vertical-align:baseline}.tdi_8>.wpb_wrapper,.tdi_8>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_8>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_8>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_8>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}

Χοιρινή καπνιστή μπριζόλα στο φούρνο: Εκτέλεση της συνταγής

Για την σάλτσα 

  1. Βάζουμε σε ένα μούλτι όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Βάζουμε την σάλτσα σε ένα μπιμπερό για σως με μικρή ροή.
  3. Για το γαρνίρισμα 1 κουτάκι Baby Ρόκα 500 γρ.

ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΜΠΡΙΖΟΛΑΣ

  1. Κόβουμε την καπνιστή μπριζόλα σε φέτες πάχους 3 εκατοστών.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύομε, προσθέτουμε τις φέτες του χοιρινού και τις μαρινάρουμε για 40 λεπτά.
  3. Βάζουμε στο ηλεκτρικό μάτι το σχαροτήγανο και όταν καεί καλά, στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας τα κομμάτια του χοιρινού και τα σχαρεύουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά τα γυρνάμε σε αντίθετη κατεύθυνσή και τα σκαρτεύουμε για άλλο 1 λεπτό από κάθε πλευρά σχηματίζοντας έτσι ένα δίχτυ από τα σημάδια που αφήνουν οι γραμμές του σχαροτήγανου.

Για τα τοματίνια 

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ
  2. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα ανακατεύουμε με όλα τα υλικά.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 με 40 λεπτά.

Καπνιστή μπριζόλα με μέλι και σάλτσα βαλσάμικο: Εκτέλεση του πιάτου

  1. Βάζουμε σε μια οβάλ μεγάλη πιατέλα τις σχαρεμενες μπριζόλες, την μια δίπλα από την άλλη.
  2. Απλώνουμε πάνω τους αρκετή ρόκα και μετρά τοποθετούμε σ’ αυτήν τα ντοματίνια.
  3. Περιχύνουμε την σάλτσα του βαλσάμικου κάνοντας ένα ζικ ζακ πάνω από κάθε μπριζόλα.
χοιρινή μπριζόλα καπνιστή με ντοματίνια και βαλσάμικο
χοιρινή μπριζόλα καπνιστή με ντοματίνια και βαλσάμικο

The post Χοιρινή καπνιστή μπριζόλα στο φούρνο με μέλι και σάλτσα βαλσάμικου appeared first on Πέτρος Συρίγος.

Πηγή: petros-syrigos.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις