Συνταγές
Αφράτη βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς
.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{display:block}.tdi_2 .tdc-columns{width:100%}
.tdi_4{vertical-align:baseline}.tdi_4>.wpb_wrapper,.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_4>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_4>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}
Η βασιλόπιτα αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα έθιμα της Πρωτοχρονιάς. Αν θέλετε να προσθέσετε μια ιδιαίτερη γευστική πινελιά στην παραδοσιακή συνταγή, η βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς θα σας προσφέρει μοναδική νοστιμιά που θα ξετρελάνει την οικογένεια και τους φίλους σας.
Υλικά για βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς
Για το κέικ:
- 250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο.
- 500 γρ ζάχαρη
- 6 αυγά
- 3 κ.τ.σ μπράντι
- Ξύσμα 2 μανταρίνια
- 130 ml χυμό απο μανταρίνια
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.τ.γ Μπέικιν πάουντερ
- 120 ινδική καρύδα
- 1 βανίλια
- 80 χοντροκομμένα καρύδια
- 80 χοντροκομμένα αμύγδαλα
- 80 χοντροκομμένα φουντούκια
- 4 σύκα ξερά ψιλοκομμένα.
- 80 γρ. μαύρες σταφίδες Κορινθιακές.
Για το ταψί
- 20 γρ βούτυρο
- 30 γρ αλεύρι
.tdi_6,.tdi_6 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_6,.tdi_6 .tdc-columns{display:block}.tdi_6 .tdc-columns{width:100%}
.tdi_8{vertical-align:baseline}.tdi_8>.wpb_wrapper,.tdi_8>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_8>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_8>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_8>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}
Πώς να φτιάξετε τη βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
- Βάζουμε ,τον χυμό ,το ξύσμα ,το γιαούρτι και το Μπράντι.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν.
- Αλευρώνουμε τα σύκα και τις σταφίδες (για να κατανεμηθούν στο κέικ ομοιόμορφα και όχι να πάνε όλα στον πάτο).
- Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τα σύκα και τις σταφίδες.
- Σεμιζάρουμε μια στρογγυλή φόρμα με τσέρκι αποσπώμενο και βάση, 26 – 28 εκτ..
- Βάζουμε μέσα το μείγμα και το κουνάμε να στρώσει παντού το ίδιο.
- Βάζουμε το νόμισμα τυλιγμένο σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C για μια ώρα περίπου.
- Βυθίζουμε ένα μαχαίρι και αν βγει στεγνό η βασιλόπιτα μας είναι έτοιμη.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα,πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Διακοσμούμε με σοκολατένιους αριθμούς για το έτος που την κάνουμε και διάφορα γιορτινά διακοσμητικά .
The post Αφράτη βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς appeared first on Πέτρος Συρίγος.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις