Τα Χριστούγεννα τελείωσαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι γεύσεις και τα γλυκά δεν μπορούν να μας συνοδεύσουν όλο τον χρόνο. Ειδικά για τους λάτρες του μελομακάρονου, σας έχω την καλύτερη συνταγή για κέικ με γεύση μελομακάρονου για να τρώτε από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Κέικ με γεύση μελομακάρονου: Εκτέλεση της συνταγής
Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι. Όταν κοχλάσει βράζουμε για ακόμη 10 λεπτά, προσθέτουμε το μέλι ανακατεύουμε, σβήνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για το κέικ
Σε ένα Μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικίν πάουντερ.
Στο μίξερ με το σύρμα βάζουμε τα λάδια, την ζάχαρη, Την σόδα και ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι και τα μπαχαρικά.
Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Δεν ανακατεύουμε για πολλή ώρα γιατί δεν θέλουμε να βγει το λάδι από την ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό στρογγυλό ταψί λαδωμένο.
Ψήνουμε σε Προθερμασμένο φούρνο στους 160 στον αέρα για περίπου 50 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε το φούρνο και σιροπιάζουμε Με ζεστό κέικ και κρύο σιρόπι.
Το αφήνουμε για 1 ώρα και σερβίρουμε.
κέικ με γεύση μελομακάρονο
The post Ζουμερό κέικ με μελομακάρονο και για…μετά τα Χριστούγεννα appeared first on Πέτρος Συρίγος.