Συνταγές

Ζουμερό κέικ με μελομακάρονο και για…μετά τα Χριστούγεννα

.tdi_26,.tdi_26 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_26,.tdi_26 .tdc-columns{display:block}.tdi_26 .tdc-columns{width:100%}

.tdi_28{vertical-align:baseline}.tdi_28>.wpb_wrapper,.tdi_28>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_28>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_28>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_28>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}

Τα Χριστούγεννα τελείωσαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι γεύσεις και τα γλυκά δεν μπορούν να μας συνοδεύσουν όλο τον χρόνο. Ειδικά για τους λάτρες του μελομακάρονου, σας έχω την καλύτερη συνταγή για κέικ με γεύση μελομακάρονου για να τρώτε από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Υλικά για το κέικ με μελομακάρονα

Για το κέικ:

  • 300 γρ αλεύρι
  • 180 γρ ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 100 γρ τρίμα καρυδιού
  • 100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 60 ml ηλιέλαιο
  • 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κ.γ. σόδα

Για το σιρόπι:

  • 225 μέλι
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 350ml νερό
  • 150 ml χυμό πορτοκάλι
  • Φλούδα από ένα πορτοκάλι
  • 1 ξύλο κανέλλα
  • 2 γαρύφαλλα
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
κέικ με μελομακάρονο
κέικ με μελομακάρονο

.tdi_30,.tdi_30 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_30,.tdi_30 .tdc-columns{display:block}.tdi_30 .tdc-columns{width:100%}

.tdi_32{vertical-align:baseline}.tdi_32>.wpb_wrapper,.tdi_32>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_32>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_32>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_32>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}

Κέικ με γεύση μελομακάρονου: Εκτέλεση της συνταγής

 Για το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι. Όταν κοχλάσει βράζουμε για ακόμη 10 λεπτά, προσθέτουμε το μέλι ανακατεύουμε, σβήνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το κέικ

  1. Σε ένα Μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικίν πάουντερ.
  2. Στο μίξερ με το σύρμα βάζουμε τα λάδια, την ζάχαρη, Την σόδα και ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι και τα μπαχαρικά.
  4. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Δεν ανακατεύουμε για πολλή ώρα γιατί δεν θέλουμε να βγει το λάδι από την ζύμη.
  5. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό στρογγυλό ταψί λαδωμένο.
  6. Ψήνουμε σε Προθερμασμένο φούρνο στους 160 στον αέρα για περίπου 50 λεπτά.
  7. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε το φούρνο και σιροπιάζουμε Με ζεστό κέικ και κρύο σιρόπι.
  8. Το αφήνουμε για 1 ώρα και σερβίρουμε.
  9. κέικ με μελομακάρονο
    κέικ με γεύση μελομακάρονο

The post Ζουμερό κέικ με μελομακάρονο και για…μετά τα Χριστούγεννα appeared first on Πέτρος Συρίγος.

Πηγή: petros-syrigos.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις